PatrykT Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Projekt Infinity Witam wszystkim w moim nowym worklog-u Część z was pewnie zna efekty mojej zabawy przy projekcie Inverted, tym razem będzie to spokojniejszy projekt. Nie będzie tu radykalnych zmian czy kontrowersyjnych kolorów, głównym założeniem będzie połączenie klasycznej obudowy z nowoczesnością układu LC na rurkach Podstawą projektu będzie klasyczny full tower Lian Li PC-A70F Obudowa sama w sobie nie będzie poddana ogromnej ilości modyfikacji Przewidziane modyfikacje : - przygotowanie topu pod montaż chłodnicy 360 - dostosowanie frontu do montażu chłodnicy 240(oryginalnie jest tam miejsce na 280) - wykonanie piwnicy z nieskończonym lustrem na topie - stąd się wzięła nazwa projektu - pomalowanie środka obudowy na czarny mat - okno w panelu bocznym Sama obudowa trafiła się w bardzo fajnych pieniądzach, jak to bywa z używanymi rzeczami ma kilka braków ale jej ogólny stan jest bardzo dobry Nie jest porysowana i nie ma żadnych modyfikacji co dla mnie jest ogromnym plusem Tak się prezentowała zaraz jak ją otrzymałem Jak widać miejsca jest sporo, ale znając życie to po zapełnieniu obudowy podzespołami zrobi się ciasno. Co do samego układu to będzie on zbudowany na akrylowych rurkach najprawdopodobniej 12/16. Dwie chłodnice, 360 na topie oraz 240 na froncie. W kwestii rezerwuaru to zachwyciło i mnie ostatnie dzieło Skeeper-a i jestem na etapie dogadywania szczegółów. Więcej szczegółów odnośnie loop-a pojawi się wkrótce :P Aktualnie w obudowie zostały wykręcone wszystkie elementy które się dało i będzie dokładnie umyta Ruszyłem również z pracami nad topem Dokładnie zabezpieczone przed przypadkowymi uszkodzeniami Mój profesjonalny przyrząd do mierzenia :D Nie mogłem znaleźć ani żadnej miarki ani linijki, ale centymetr też zdał swoją role I tu już cały top rozrysowany. Postanowiłem spróbować z wycięciem 3 otworów i wstawieniem tam siatki meshowej, coś na wzór oryginalnych topów od lian li. Plus jest taki że w razie niepowodzenia mam jeszcze możliwość uratowania sprawy gotowym grill-em np od Bittspowera. Wkrótce dojdzie do mnie bardzo fajna paczuszka, także będę miał możliwość oficjalnego pochwalenia się pewnym bardzo miłym akcentem 8-) Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez PatrykT 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 No to z radością chciałem się pochwalić, że wsparcie dla projektu udzielił Dziś dotarła paczuszka ze Słowenii A w niej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Mam tę obudowę z chłodnicą na topie - zobacz w mojej sygnaturze temat - ostatnie posty mogą Ci się przydać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Oo widzisz rozważałem tak zrobienie topu i teraz wiem że to odpada, bo jak dla mnie wygląda koszmarnie wytapane z hello moto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Etap 1 : przygotowanie topu pod montaż chłodnicy Wyrysowany top wszyscy pamiętają Jedziemy z koksem, miniszlifierka przygotowana No to jazda, pierwsze cięcią Amelinium z którego jest top jest w miarę miękkie, ale i tak prawie 4 tarczki na otwór schodziły Kilkanaście tarczek później... Jak widać ciąłem z zapasem, żeby nic nie spieprzyć. No to co zrobił, pilnik w rękę i jazda ... Przed I po Po kilkunastu minutach zabawy z pilnikiem jeden otwór gotowy, jeszcze dwa .... No i cały top obrobiony Najbardziej obawiałem się zdjęcia taśmy i tego co mnie tam pod nią spotka, ale o dziwo wyszło elegancko. Jest kilka punktów do poprawki, ale jak na całkowicie ręczną robotę to według mnie wyszło mega :cool: Zostało jeszcze tylko dopasować mesh i pomalować krawędzie po cięciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Top w świetle dziennym Oraz dziś dotarł kolejny element układanki, nowy bloczek na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Listonosz jeszcze mi dostarczył takie o to male pudełeczko, kto zgadnie co to ? 8-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Bardzo podoba mi się jak barrow pakuję swoje podzespoły EDIT 27.03.2015Kolejne pudełeczko, tym razem top do pompki. Do zestawu dojdzie jeszcze aluminiowy radiator barrow-a Edit 28.03.15 Wczesna wersja alpha układu, bez żadnych fajerwerków itp. Układ złożony aby móc pomierzyć wszystko i rozplanować dla finalnej wersji ;) EDIT 04.04.15 W między czasie mój laing ddc 3.2 odszedł do krainy wiecznych rezystorów. Korzystając z tego że w układzie nie było płynu poprawiłem połączenia przy bloku sekcji zasilania. Także dziś korzystając w końcu z dnia wolnego dodałem 2 paski led : jeden na topie przed chłodnicą, drugi na froncie za chłodnicą EDIT 13.04.2015 Dotarło parę nowych gratów, pod koniec tygodnia dojdzie nowy rez by SKEEPER. Powinny też dojść obrotowe adaptery, wtedy będzie można się wziąć za hydraulikę :E Barrow 3-way adapter EK hd adapters pod rurki 12mm, będą przemalowane na czerwony półmat "T" boy ;) 21.04.2015 Dawno nic nie wrzucałem, z przyczyn technicznych ( złe wykonanie) oraz mało profesjonalnego z tego względu podejścia EK, blok Supremacy EVO wypada z projektu i nie będzie w ogóle użyty. W zamian za niego zostanie użyty WaterCool HeatKiller 3.0 Dodatko udało mi się uzyskać wsparcie od Mayhems.co.uk. Dostałem od nich 2 koncentraty czerwonej aurory2. Dziś udało mi się ogarnąć temat destylki, dzięki czemu mam 2 litry wypasionego płynu Po majówce mam nadzieje ruszyć temat rurek i zrobić układ na nich EDIT 23.04.2015 Infinity rez by SKEEPER EDIT 28.04.2015 Dziś dotarł nowy bloczek na cpu WaterCool HeatKiller 3.0 No i bloczek już zamontowany. Nie chciało mi się rozbierać całości i wyciąg płyty głównej stąd też złożyłem na zestawie montażowym od ek. Temperatury niestety bez rewelacji w takiej opcji, pod koniec tygodnia poprawię to i złożę z oryginalnym systemem montażu Jako że już totalnie popękał stary top rez trzeba było na szybko zamontować nowy rez Postanowiłem zrobić drugie podejście do evo, dzięki drugiemu blokowi mam też nadzieje że w końcu do ludków z ek dotrze że jednak blok który dostałem jest wadliwy. Trzeba będzie poświęcić pewnie jeden dzień na testy porównawcze. Już na samą myśl mi się odechciewa A tu taka zajawka, z nudów wypolerowałem top evo :-> szkoda, że taki nie wychodzi z fabryki, tylko z tymi rysami ala szczotkowane alu UPDATE 17.05.2015 Doszła nowa karta :E I na koniec porównanie z 770 Oraz oploty na kable zasilacza Od poniedziałku mam 2 tygodnie urlopu, także pracę ruszą. Dodatkowo Elder wykona kilka elementów z akrylu do obudowy także w ciągu myśle 2 tygodni będzie można złożyć układ na rurkach UPDATE 23.05.2015 No i pierwsze oploty za płoty :D Na pierwszy ogień poszły kabelki od front panelu : audio, usb, led i od switchy Prace powoli idą do przodu Ubranko barrow-a na ddc, genialnie wyciszyło to pompkę Gotowe przepusty Nawet pusty rez robi wrażenie :) Oploty Czekam na elementy piwnicy i ruszam z rurkami Edytowane 23 Maja 2015 przez PatrykT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Ostatni okres zaowocował w spory postęp, także po kolei. Elementy piwnicy Customowe okno w panelu oraz pozostałe elementy wykonane z akrylu przez mistrza Eldera Tak się prezentował panel przymocowany do obudowy zaraz po odebraniu Wstępnie zmontowana piwnica W międzyczasie dotarły brakujące elementy by w pełni ukończyć beta wersje buildu W paczce znajdował się między innymi dedykowany zestaw precise mount do supremacy evo, także za jego sprawą do układu wrócił bloczek od ek Jako że pogoda dopisywała i udało mi się wygospodarować dzień wolnego, prace nad obudową przeprowadzałem na tarasie Prawie dokończony top, muszę jeszcze tylko wyprofilować siatkę mesh oraz dać minimalnie dłuższe śruby Wstępnie zmontowany układ Zalewanie i odpowietrzanie Ogarnąłem też temat oświetlenia, do tego wykorzystałem aluminiowe profile z mlecznymi wsuwkami A tak już się prezentował poskładany komputer Okno zostało przyciemnione folią, tak że gry oświetlenie jest wyłączone to nie widać wnętrza. Korzystając z pogody strzeliłem "kilka" fotek Jako że fotek jest sporo, reszta w spoilerze No i na sam koniec, za radą kilku osób przeniosłem przepływomierz Czekam jeszcze tylko jak w bit-techu będą dostępne aluminiowe klamry na przewody które będą zamknięciem wersji beta. Pracę nad finalną wersją układu na rurkach akrylowych oraz dopieszczeniem wszystkich szczegółów przewiduje na koniec wakacji mniej więcej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Nice, fajny kolor w wężach :) Okno z akrylu czy szkło? Taka uwaga - robiłbyś nowe posty zamiast edycji postów, lepiej widać zmiany. Te fotki przekonują mnie, że białe światło to najlepsze światło w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebbo98 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2015 Szkło akrylowe :D Robione przez Elderahttp://www.abload.de/gallery.php?key=pACvJki0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Dałbyś jakiś ozdobny grill na górze, te wgnioty po śrubach psują estetykę. A tej aurory nie polecam na dłużej - płyn świetnie wygląda, ale strasznie syfi układ. Nawet Mayhems pisze, by używać tylko do pokazów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 Taka uwaga - robiłbyś nowe posty zamiast edycji postów, lepiej widać zmiany. Jak pisałem nowe posty to któryś z modów grzecznie zasugerował aby edytował wcześniejsze posty bo robię spam ( czy jakoś tak to uzasadniał) między innymi i dlatego nie ma tu co najmniej 1/3 relacji z prac. Cóż top tak wygląda bo są minimalnie za krótkie śruby. Przy pracach nad finalną wersją takie detale będą poprawione. Pamiętajcie że to jest "beta" wersja układu Węże na dniach idą do wymiany na primochilla, te są matowe i drażni mnie ta różnica odcieni w nich i w rezie. Co do aurory, to masz racje ale w przypadku "jedynki". Dwójka którą mam zalaną spokojnie może pracować jak inne płyny w układzie. Na tę chwilę mam tylko 3 martwe pkt w których osadzają mi się drobinki, ale winny jest tutaj wąż bo drobinki odkładają się w kieszonkach powstałych między wężem a złączką. Przy primochillu który ma ~9,5mm średnicy wewnętrznej tego problemu już nie powinno być . Na koniec improved cable management I założone No i jeszcze kilka shotów aurory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Post pod postem imo moga byc jesli wprwowadza sie znaczace zmiany. Jak zmiany sa male to powinno sie edytowac post. W tym dziale i tak jest bardzo malo ruchu, wiec nie wiem czemu modderzy dostali spiny. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Ten leżący wąż zaczyna mnie denerwować :P także będzie zmiana w układzie tylko nie mogę się zdecydować którą wersje wybrać Która wersja v1 v2 v3 v3 przeniesiony przepływomierz v4 v5 Najbardziej przychylny jestem wersji v5 p.s. jakby ktoś miał swoją wizję to |TU jest fotka którą można się posłużyć ;) Edytowane 2 Lipca 2015 przez PatrykT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Skończona wersja beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Powiem, że nie spodziewałem się takiej kolosalnej różnicy o dźwięk jeśli chodzi o aim-a sc808 względem SB recon3d. Jestem w szoku i od kilku dni na nowo odkrywam stare utwory 8-) A jako że aim wymaga 2 slotów to małe przemeblowanie w układzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Jeśli mogę coś Ci radzić - ogranicz liczbę zdjęć do kilku, a już na pewno nie dawaj "artystycznych" ujęć złączki, czy bloku, ponieważ wątpię, by kogokolwiek one interesowały. Prędzej umieść pojedyncze zdjęcia z etapów przeróbek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie słuchaj dammerona wrzucaj dużo fotek bo zestaw jest miły dla oka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Miałem na myśli kilka zdjęć na 1 post. Strona się inaczej bardzo długo ładuje i jej objętość też raczej nie nastraja do przeglądania. I o ile zdjęcia robocizny, czy zestawu w kolejnych etapach składania są bardzo ciekawe (w końcu o to chodzi), to nie wiem, czy jest sens prezentować "piękno kształtów" pojedynczej złączki, czy bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) może szybkość ładowania strony zależy od łącza. mi się wczytuje błyskawicznie i wszedłem nią po reinstalacji systemu od 0 pierwszy raz. wcześniej pisałem z tableta. Fajne są tutaj foty Dammeron "czepiasz się" ;) założył człowiek wątek to niech go prowadzi jak chce :D Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jeśli mogę coś Ci radzić - ogranicz liczbę zdjęć do kilku, a już na pewno nie dawaj "artystycznych" ujęć złączki, czy bloku, ponieważ wątpię, by kogokolwiek one interesowały. Prędzej umieść pojedyncze zdjęcia z etapów przeróbek. W pełni się pod tym podpisuję i wyraziłem podobne zdanie niedawno w innym wątku. Niestety jest taka smutna tendencja na forach, a potem jak foty znikną to wątek straszy. Nie mówiąc już o tym, że jak otworzysz taki wątek na telefonie... Nie mam nic do zdjęć ale można skorzystać z miniatur, z galerii, wtedy kilka fot na zachętę i kto chce idzie oglądać dalej. Miło jest też widzieć jakiś postęp prac na zdjęciach, a nie tylko zdjęcia gratów. Mi osobiście brakuje takich tematów, gdzie śledziło się je miesiącami, czytało od dechy do dechy. Można było coś podpatrzeć, czegoś się dowiedzieć, a nie tylko komiks. pomijam już fakt, że niektóre zdjęcia spokojnie można było obok siebie zamieścić. Zachęcam do tego aby nie traktować forum jak i internetu jak jednego wielkiego śmietnika do którego można wrzucić wszystko. Nie mam nic do autora ani do samego moda. Doceniam wkład pracy i chęć podzielenia się tym ze światem. Całość wygląda bardzo schludnie, estetycznie. Autor też wygląda na zadowolonego, więc chyba wszystko jest cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 może szybkość ładowania strony zależy od łącza. mi się wczytuje błyskawicznie i wszedłem nią po reinstalacji systemu od 0 pierwszy raz. wcześniej pisałem z tableta. Super, ze masz szybki net, ale niektorzy maja jeszcze slabe lacza albo skazani sa na radiowki, ktore ledwo co dzialaja - znam sporo takich osob. Tak wiec nie porownoj wszystkich do siebie... Druga sprawa to , ze niektore zdjecia nic nie ukazuja, ot fragmenty rurek. Calosc wyglada fajnie. Te polaczenie miedzy rezami to pewnie rurki akrylowe? Swoja droga coraz bardziej korci mnie na zmiane oplotow na pojedyncze, bo zajebiscie to wyglada - jednak jeszcze rok gwary to sie wstrzymam. Fajne sa te trzymajki do kabli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tojaniety Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Bardzo,bardzo pozytywnie to wygląda,estetyka i pomysł jest,to widać.Planowanie oraz wykonanie też bez zarzutu.Podoba mi się pomysł z lustrem. To jest to,Jest na czym oko zawiesić.Bogaty mod,mój będzie skromny pochwale się w swoim czasie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 mogę? ...o ja pierdziu... Kapitalny LCek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 Nie wiem, czy ktoś na mnie krzyknie, że to stary temat, ale wygląda to iście pięknie. Aż mnie zazdro ukłuło w serduszku, że ja też chcę taką budę. :D To już koniec czy będzie coś jeszcze grzebane? PS nie słuchaj narzekaczy, że za dużo artystycznych zdjęć. Esencją chwalenia się moddingami są zdjęcia, im więcej tym lepiej, a mnie akurat obrazki z detalami interesują dużo bardziej. Pewnych rzeczy nie ogląda się na telefonie ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...