Skocz do zawartości
marion26a

wymiana karty z Nvidia Gforce 8500 gt na lapszą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam kompa o parametrach:Windows xp SP3,procesor AMD Athlon 64X2 5600+,Płyta główna MSI K9N6SGM-V,zasilacz chieftec 400w,Karta grafiki Nvidia Gforce 8500 gt 512 mg,125 bit DDR2.Czy do tego zestawu można dopasować lepsza karte graficzną.A jak tak ,to jaką,żeby był sens i efekt.Chodzi mi o polepszenie wydajności w grach.Jaką najodpowiedniejszą kartę polecacie,bo ta co mam,to lipa.Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że 650 Ti to max co może z tego być.

Proc powinien też stabilnie iść co najmniej na 3GHz w porywach do 3.2GHz. Tylko to grzejnik, więc mam nadzieję, że masz sensowny cooler.

P.S. Nie napisałeś nic o RAM.

Względnie Havoc widzę sprzedaje na forum HD7770 w pasywie. Wyjdzie nieco taniej od 650 TI, ale i nieco wolniej. Za to bezgłośnie.

Poza tym można wyczytać, że pod 2 jaja procesora lepiej brać Radeona.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.03.2015 o 08:38, marion26a napisał(a):

Dziękuje za podpowiedzi.Ramu mam 2GB.A kartę to mznalazłem taką Sapphire Radeon HD4830 512mb 256 bit.Co powiecie o tym wyborze?

Seria HD4xxx to już zbyt leciwa zabawka by w to inwestować.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi