SoBigBadWolfie Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Witam Wszystkich Serdecznie Po rozczarowaniu jakim jest dla mnie PS4 postanowiłem wrócić do grania na PC. Chciałbym prosić o sprawdzenie komponentów jakie wybrałem oraz o pomoc w doborze pozostałych. Z dodatkowego info chciałem napisać, że mieszkam w Niemczech więc będę zamawiał z niemieckiego amazona. Na komputer wraz z monitorami mam przeznaczone max 1200 euro. 1. Procesor I5-4590 2. Płyta główna Gigabyte GA-H97-HD3 3. Ram HyperX Savage HX316C9SRK2/8 4. Dysk Twardy WD 1TB Blue Nadal nie wiem jaki zasilacz kupić czy 500W czy 600W? Czy R9 280X starczy do podłączenia 3 monitorów i spokojnego grania bez znacznego spadku fpsów? Czy coś zmienić w tych częściach co podałem? Z góry Dziękuję wszystkim za pomoc I Serdecznie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Jeżeli pojedynczy monitor masz fullhd to 280x na 100% klęknie i to nie na maksymalnych tylko na średnio-wysokich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakader225 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Chodzi Ci o granie w Surround? Bo na 1 monitorze Full HD i reszta monitorów po prostu włączona z systemem i innymi bajerami starczy Ci właśnie 280x. Jeżeli pojedynczy monitor masz fullhd to 280x na 100% klęknie i to nie na maksymalnych tylko na średnio-wysokich. Sam mam 2 monitory (jeden FullHD, drugi 900p) i jakoś R9 270 uciąga mi np. Wieśka 2 na ultra (bez uberpróbkowania) na 60fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Zależy co chcesz uzyskać . Jak to ma być Eyeinfinity to R9 280X będzie za słabe , tutaj nawet 290/290X czasami może mieć problemy . Co innego jak obraz jest wyświetlany na jednym monitorze a 2 pozostałe to tylko monitory pomocnicze np. do statystyk czy pomocniczych programów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBigBadWolfie Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Tak dokładnie chodzi mi o granie w Surround. MSI GTX 970 się spiszę? Myślę, też nad 1 monitorem w formacie 21:9 Coś jak ten: http://www.amazon.de/29UM55-P-AEU-LED-Monitor-DisplayPort-Audioausgang-Reaktionszeit/dp/B00LP7ZH00/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1427572364&sr=1-1 I teraz rodzi się pytanie co potrzebuję by spokojnie na wysokich grać nie martwiąc się o dropy fpsów. Edytowane 28 Marca 2015 przez SoBigBadWolfie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Tyle że 1 monitor to nie tryb NV Surround . Do trybu Surround potrzebujesz 3 monitorów . W trybie 2D muszą to być monitory 2 560 x 1 600 px , do trybu 3D wystarczy nawet monitor 720p tyle że muszą spełniać określone wymagania m.in. odświeżanie 120 hz i kompatybilność z 3D Vision . A takich monitorów jest mało i są trudno dostępne , w dodatku praktycznie wszystkie to stare konstrukcje na matrycach TN . Przy Surround 2D / 3D przydało by się zainstować w I7 oraz SSD , szybki ram 2 133 mhz / 2 400 mhz też wskazany . Ten LG nie jest za dobry , ma dziwną proporcję obrazu - o wiele lepiej wypada klasyczne FHD albo monitor 1440p/1600 p . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 ja gram na sprzecie z podpisu w 21:9 i nie narzekam. Oczywiste jest, ze przy i5 bedzie znaczna poprawa stabilnosci fps, chociaz osobiscie duzych spadkow nie zauwazam. Dlatego moge spokojnie polecic karte r9 280(7950)++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBigBadWolfie Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Właśnie zastanawiam się czy wybrać 3D Surround czy też grę w 21:9. Przeczytałem już internet 2 razy i im więcej wiem tym bardziej nie wiem co kupić. Na tym komputerze chce głównie grać w HotS'a Smite czy też różnego rodzaju strategie lecz też chciałbym na nim odpalić Project Cars. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 w takim razie calkowicie odradzam 21:9, hots nie obsluguje takich proporcji. Blizzard rulz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...