Makaroon Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam, Mam zamiar zmodernizować mój wiekowy komputery o poniższej konfiguracji: CPU: AMD FX-4100 MB: ASUS M5A78L-M LX RAM: 8GB DDR3 GPU: NVIDIA GeForce GTX 560 SSD: Samsung SSD 840 EVO 250GB Budżet który zamierzam przeznaczyć na modernizację to ok. 1500zł - 1700zł. Domyślam się, że w pierwszej kolejności wymienić należy GPU (myślałem o http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx960-oc-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-2xdvi-3xdp-gv-n960wf2oc-2gd-690999/ ) Proszę o podpowiedzi w kwestii karty grafiki oraz dalszy zakupów. Czy lepiej wymienić płytę + CPU od Intela czy lepszym wyjściem będzie zakup jakiegoś nowszego FX'a od AMD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 FX-y to tragedia . D ogier lepiej jakiegoś I5 . Np. I5 4460 + Asrock H81M . Razem wyjdzie ~1 025 zł , procek i płyta z morele.net Do tego używane Sapphire R9 280X 3GB DDR5 Vapor-X za 700 zł . Karta ma jeszcze ~1 rok gwarancji . Ew. kupić na razie procka i płytę , sprzedać to co masz i za jakiś czas kupić lepszą kartę . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaroon Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 a jeżeli zacząć modernizację od karty? Czy skok wydajności w grach byłby zauważalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Weź lepiej to co napisał reyden, a z kartą wyczekaj do premier koło czerwca. Potem kupisz sobie co uważasz, ale ceny powinny być ciekawsze. Generalnie ten rok będzie kiepski na zakup GPU ze względu na nadchodzące zmiany w API i wielką niewiadomą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...