DarkSoul88 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Witam. Postanowiłem zapytać bo od jakiegoś czasu nurtuje mnie ta kwestia. Do GTXa 780 mam wpięty monitor Nec EA244Wmi po displayporcie i plazme Panasonica po hdmi. Podczas uruchamiania komputera, uefi etc jest wyświetlane na plazmie a dopiero windows na monitorze. Czy da się zrobić by monitor był domyślny również dla uefi? Jeśli tak to gdzie szukać takowej opcji? Z góry dziękuję za wszelką pomoc Mobo Asrock z87 Extreme 4 Proc i5 4570k Windows 7 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Wg mnie nie da się zrobić, u mnie też tak to działa, jak coś podłączam po dp, uefi wyświetla się na dvi oraz na hdmi, ale nigdy na dp (chyba, że jest to jedyny podłączony monitor). Nie pamiętam już jak to było na Z-87A Asusa, bo tam mogłem się podpiąć przez dp do integry z procesora (miała płyta wyjście m-DP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Hmm wcześniej miałem monitor podpięty po DVi i też telewizor po HDMI miał pierszeństwo.. Dzięki mimo wszystko za odpowiedź, jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to pisać śmiało:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Nie wiem, jak w GTX-ach, ale na moim radku 7950 mam wpięty monitor pod DP i plazmę pod HDMI i pierwszeństwo ma monitor (jak wcześniej był podłączony przez DVI to też wszystko było w porządku). Edytowane 1 Maja 2015 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...