MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Witam, chce abyście złożyli mi komputer. Cena nie powinna przekraczać 1000 zł. Gram w minecraft. Chce grać w ok. 60 fps ivnagrywać conajmniej w 25. Minecraft nie jest bardzo wymagającą grą, więc raczej coś wymyślicie. Po jakimś czasie chce go podkręcić i będę grał w cs (napiszcie co bede musiał wymienić). Części mają być oczywiście nowy, gram na okienku. Mam też troche starego sprzętu: Stara obudowa z słabymi podzespołami. ATX-6013 (ale wole jakąś nowszą obudowe. Mam też troszke nowszy komp z małą obudową. Są na niej naklejki na jednej jest napisane: Intel Pentium 4 HT 3.0 ghz/1024 mb ddr2/160 bg sata/combo/grafika 224mb/windows xp profe... Kiedyś spalił się zasilacz ivwymieniono na nowy, większy bo nie było małych który jest poza obudową. FEEL III-500ATX 12V 2.2 compatoble. Mam też laptopa acer extensa 5220. Co do systemu i składania, zajmiem się tym znajomy mojej siostry(ja mam 13 lat xd) Dobrze będzie, jak zrobicie koszyk na morele. Jeszcze jedno, nie jestem bardzo wymagającym graczem, bedę grał na minimalnych ustawieniach(ale render na 8 chunków). Chętnie odpowiem na pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 MC sam z siebie może i nie ma duzych wymagań ale jest napisany w w skopanym języku tzn. javie . A ta obecnie na windowsie działa tragicznie , przez co MC zżera od cholery zasobów . Za 1 000 zł to zbyt mocnego kompa nie dostaniesz , choć i tak będzie znacznie lepszy niż ten co masz . Proponuję ten zestaw + wymieniona tam buda . Na początek powinien wystarczyć , potem dołożysz lepszą grafę ( tam jest integra z procka - niestety innej w tej cenie nie będzie ) i ew. zmienisz procek lub dołożysz ram . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Bedzie chodził w 60 fps? :] Wymieniona tam obudowa. Czyli moja? Edytowane 15 Maja 2015 przez MisieQ1337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Nie twoja buda tylko ta wymieniona w linku ( Zalman T1 ) . Twoja buda nadaje się tylko do kosza . A co do tego czy będzie chodzić w 60 fpsach . Tak jak pisałem wcześniej - MC przez to że jest napisany w javie jest mocno zasobożerny , szczególnie jak świat jest rozbudowany i dużo się dzieje np. wybuchy . Na początek powinno być płynnie , potem to nie wiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Ten celeron nie da rady utrzymać 60fps. Tam trzeba mocniejszego proca i jakaś zewnętrzna grafa by się przydała. Np. na Celeronie N2830 trochę słabszy od G1840 generuje spadki do 15-20fps na najniższych detalach. Ja myślę, że raczej tylko na używkach coś zmontujesz tak aby dało się nagrywać przydałby się jakiś i5 2300 i może jakaś zewnętrzna grafa jak wystarczy funduszy. A dokładniej to trzeba czekać na wypowiedzi speców od Minecrafta. Edytowane 15 Maja 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) To poprosze koszyk... Edytowane 15 Maja 2015 przez MisieQ1337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Tylko ciekawe jak złożysz kompa z I5 i sesnwoną grafą za 1 000 zł na nowych częściach . Takie rzeczy to tylko w Erze . Z nowych części nie będzie nic innego niż ww. zestaw . I5 2300 to używka , na allegro sam procek to koszt 400+ zł . @Lukadev . Nie porównuj N2830 do G1840 , to 2 różne procki . Celeron N2830 to de fakto Atom , bazuje na tej samej architekturze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Czyli co mam zrobic? .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Np. to licytuj http://allegro.pl/intel-core-i5-1155-ver-2400-gigabyte-ga-p67a-ud3-i5354104114.html do tego reszta części z tego zestawu co podał kolega wyżej. Jak chcesz nowy procek i płytę to Wydatek około 1000pln. Używany 5 2400 płyta + procek można wyrwać za ~500pln. Na Celeronie i tak nie ponagrywa, potrzebuje 4 rdzeni Edytowane 15 Maja 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Wole słabszy komputer, a tańszy... 60 fps na okienku z renderowaniem 8. Wymyślicie coś do 1000... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Ale co mamy wymyślić? Wróżki jesteśmy i czarujemy? Zapytaj prezydenta o dofinansowanie. Musisz mieć więcej pieniędzy i tyle zrozum, że nie da się zrobić nic. Zbieraj dalej i to tyle co można Ci poradzić. 1000zł to za mało i koniec kropka. Edytowane 15 Maja 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Jedyne co możesz zrobić to to co kolega podał na górze na nowych podzespołach ewentualnie wymienić procesor na http://www.morele.net/procesor-intel-pentium-g3240-3-1ghz-3mb-lga1150-box-bx80646g3240-haswell-refresh-636597/ Wtedy Minecraft już na pewno będzie jakoś działał. W przyszłości zawsze będziesz mógł dokupić jakąś lepszą grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) To podajcie mi koszyk, w którym będę grał w 60 fps... (Ponad 1000 zł) Lukadev, ton wyjdzie mniej niż 1000 zł. Najlepiej żebym kupił ten zestaw co podała 1 osoba ale zamiast tamtego procka ten, tak? Jeszcze jedno, co z kartą graf? Edytowane 15 Maja 2015 przez MisieQ1337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/b1cFiG/ 1237zł I módl się żeby zintegrowana karta graficzna dała radę. W przyszłości można bez problemu dokupić kartę graficzną np. gtx750ti. radeona r7 260x/265. Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić: Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!) W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe! Edytowane 15 Maja 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Czyli karta jest wbudowana, tak? Jestem w tym zielony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Tak, w procesorze jest zintegrowany układ graficzny Intel HD Graphics 4400, a na płycie głównej masz wejście do podłączenia kabla z monitora DVI lub VGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Ok, dzięki za pomoc. A co z nagrywaniem? Da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Frapsem zapomnij, może uda Ci się programem Action! ale gwarancji nie daje, wszystko zależy od rozdzielczości i ustawień oraz ustawień nagrywania. Jak chcesz mieć pewność z nagrywaniem to trzeba kupić zewnętrzną kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieQ1337 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Ok, dziękuje wszystkim za rady. Prosze o zamknięcie tematu (jeśli na tym forum takie coś jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...