kulfi82 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Witam Panów i Panie, mam pytanie typowo z obsługi hostingu www. Posiadam domenę www.costam.pl przypisaną do konta hostingowego. W koncie tym utworzyłem subdomenę nowa.subdomena.pl - zadaje polega na tym aby przekierować subdomenę na konkretny adres IP (np. 86.88.77.94). Utworzyłem więc w katalogu subdomeny plik .htaccess z przekierowaniem 301, jednak takie przekierowanie przenosi mnie bezpośrednio na ares 86.88.77.94 a zależy mi na tym aby w pasu nadal widniał adres subdomeny. Jak wykonać taką operację? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 15 Maja 2015 przez kulfi82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Nie da się. Takie przekierowanie robi się w panelu zarządzania domeną. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Nie da się. Takie przekierowanie robi się w panelu zarządzania domeną. Da się, przed chwilą zupełnie przypadkowo znalazłem rozwiązanie. W strefie DNS hostingu można dodać rekord A o nazwie nowa = wartość IP, oraz www.nowa=wartość IP. Dzięki temu mamy przekierowanie subdomeny na zewnętrzny IP a w pasku przeglądarki nadal mamy subdomenę. Ale i tak dzięki za pomoc :D Edytowane 15 Maja 2015 przez kulfi82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Da się,Nie da się. przed chwilą zupełnie przypadkowo znalazłem rozwiązanie.Jak byś raczył przeczytać, co napisałem, to nie był by to przypadek. W strefie DNS hostingu można dodać rekord A o nazwie nowa = wartość IP,To teraz jeszcze poczytaj, czym jest plik .htaccess, a potem przeczytaj tytuł panelu, w którym wykonałeś powyższą operację. Na koniec przeczytaj jeszcze raz, co napisałem. Ale i tak dzięki za pomoc :DNie ma sprawy, polecam się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Ok, nie załapałem kontekstu wypowiedzi... za pomocą .htaccess się nie da, da się z wykorzystaniem strefy DNS - nie zgodzę się tylko z tym, że robimy to tylko w panelu domeny bo, DA mojego hostingu również ma możliwość zarządzania DNS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 DA to nie jest standard, który występuje wszędzie, więc nie chciałem pisać o czymś, co nie jest uniwersalne. Natomiast zarządzanie strefami z panelu zarządzania domeną jest zawsze i wszędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...