zigi90 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam. Zakupiłem laptopa Acer. E5 572G z i5 i gf840m. Po 1 zainstalowałem win7 a następnie wszystkie inne sterowniki do karty graficznej czy w Intel HD. Jednak gry np FIFA 15 czy wiedźmin 3 nie działają a na stacjonarnym te same wersję gry działały poprawnie. Przeinstalowywalem system jak i sterowniki wiele razy ale to nic nie dało. Czy to możliwe aby wina mogła być po stronie sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Moim zdaniem karta graficzna w twoim laptopie nie nadaje się do tak wymagających gier jak wiedźmin 3. Obejrzyj sobie gameplaye na YT z Wiesia na twojej grafice, ludzie w rozdzielczości 1366x768 na ustawieniach low osiągają 20 klatek na sekundę. Dla mojej ciekawości napisz jaką masz grafikę w stacjonarce. Ja mam HD5850 i w rozdzielczości HD+ na ustawianiach około średnich osiągam >30 klatek, a można ją kupić za ok. 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Sprawdź, czy gry uruchamiają się na grafie Intela, czy NVidii. Na Twoim miejscu odinstalowałbym sterowniki intela do grafy (newat wyłączył w biosie), po czym zainstalował tylko te od NV i zobaczył. Teoretycznie Fifa 15 2014 na twojej karcie powinna hulać bez problemów. 1280x720 81.4 89.8 ~ 86 fps 1366x768 67.3 74.9 ~ 71 fps 1920x1080 42.6 50.5 ~ 47 fps Sterowniki pobierz z http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/drivers(chyba, że masz płytę) Zainstaluj stery od płyty głównej, potem reszta. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi90 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czyli mam zainstalować windowsa od nowa i pobrać te sterowniki co podałeś ze strony najpierw i potem reszta? A widzę że tam jest aby do windowsa 8 a ja mam win7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Nie musisz od nowa. Odinstaluj tylko intela od grafiki, wyłącz w biosie, a sterowniki pobierz do nvidii na stronie nvidii. http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/85890/pl Ze strony ACERA bardziej chodziło mi o stery do płyty głównej, które w pierwszej kolejności zainstaluj, sieciówek itd... Może masz to na płycie DVD również. Edytowane 10 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi90 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dobra trochę się wnerwilem i zainstalowałem w końcu win 8.1 może to coś da. Czyli teraz instalować najpierw sterowniki od płyty głównej potem wifi itp i karty graficznej a od Intel HD nie instalować w ogóle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Na razie nie, jak gry będą ok działać to zainstalujesz i zobaczysz, czy coś nie nabroiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Musi mieć sterowniki od Intela( w 2d chodzi na integrze) a stery od nvidi się nie zainstalują bez sterownika intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Moze jakis throttler softowy albo ustawienia zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2015 Obstawiam, że gry odpalane są na Intelu. Klikasz prawym klawiszem myszy na skrócie do gry i wybierasz Uruchom z procesorem graficzny -> Procesor NVIDIA o dużej wydajności. Niżej masz opcję do ustawienia tego na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...