vinett Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam, mam takie pytanie do Was. Musze zwrocic sluzbowego laptopa, ale chcialbym wyczyscic go ze wszystkich moich pozostawianych danych. Usunalem czesc recznie, ale skad mam miec pewnosc ze usunalem wszystko? Moze macie jakis program ktory pozwolilby mi sie upewnic ze wszystko usunalem ,albo sprawdzic jakie dane znajduja sie na komputereze? Jest to laptop sluzbowy dlatego nie posiadam plyty od windowsa. Jezeli chodzi o oprogramowanie jest to windows 8.1 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zrób mu recovery , powinno wystarczyć w większości przypadków . A partycje niesystemowe po prostu sformatuj w trybie pełnym . Albo wymazywanie wielkoprzebiegowe w specjalnych programach np. za pomocą CCleaner . W zależności od użytej opcji oraz wielkości i szybkości HDD może to potrwać kilka lub kilkanaście godzin , w skrajnym przypadku dni jak użyjesz algorytmu Gutmanna ( 35 x wymazuje dane ) . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinett Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Jezeli chodzi o sformatowanie partycji niesystemowych to srednio, bo mam wszystko na jednym dysku, sprobuje 2 opcje i dam znac, dzieki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Odinstaluj używane przez Ciebie programy (o ile nie są tam potrzebne). Następnie uruchom ponownie kompa. Następnie zainstaluj CCleaner i zaznacz wszystko prócz czyszczenia wolnego miejsca (oraz opcji, które mogą w W8 coś zepsuć - wyskoczy powiadomienie przy ich zaznaczaniu, czytaj uważnie komunikaty ostrzegawcze). Aby zrobić to dokładniej, to w opcjach odznacz by usuwało tylko pliki starsze niż 24 godziny. Polecam też dorzucić do katalogu z programem to rozszerzenie: http://www.winapp2.com/Winapp2.ini Program trochę dłużej się ładuje na starcie, ale dochodzi sporo opcji do wyczyszczenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...