Skocz do zawartości
hawk11

Karta graficzna do 1200zł do zestawu z i5 4690k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem że jest tu mnóstwo podobnych tematów więc postaram się być maksymalnie precyzyjny.

Mam już praktycznie gotowy zestaw za ok. 3500 zł, i5 4690k, 8gb ramu, nie ma sensu chyba się rozpisywać o tym co już wybrałem. Problemem pozostaje karta graficzna. Celowałem w coś pokroju GTX 970/Radeona R9 390, jednak ich ceny oscylujące wokół 1500zł (w takiej cenie np. Radek od Saphire) nieco mnie odstraszyły. Sporo czytałem o tym segmencie kart, jednak nie wiem co wybrać o poziom niżej. Chcę wydać na kartę do 1100-1200 zł. OC w jej przypadku to dla mnie nie jest wymóg. Co można dobrego kupić w tej cenie? Celem oczywiście płynne granie w najnowsze tytuły. Czy jestem zmuszony dorzucić kilka stów do karty z lepszej półki? Dzięki z góry za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukając na szybko ta karta nasuneła mi się się jako pierwsza. Od jakiego producenta polecacie? Oczywiście spośród niereferencyjnych, o ile w tej cenie są jakieś ciekawe. Jeszcze kwestia tego czy warto dopłacić do wersji 290x, różnica była by zauważalna, czy to tylko zbędny wydatek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet mnie nie ogranicza mocno, tylko nie chcę wydawać kosmicznych pieniędzy. Na początku planowałem kupno i7 4790k i wcześniej wspomnianej R9 390, ale doszedłem do wniosku że dla kilku/kilkunastu fps nie ma sensu ładować się w koszta.

Ta 290 od MSI wydaję się być spoko dla mnie. Ma to jakąś konkurencję u zielonych w tym przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma.

Keplera już teraz bez sensu kupować (chyba że używkę w okazyjnej cenie), a Maxwell niższy to 960-tka.

Nie wiem jaki jest powód istnienia takiej dziury w ofercie (czyli nieistnienia 960ti) no ale tak zrobili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi