Jump to content

Recommended Posts

Jako że model z 2012 dogorywa wynikiem 21955 na 4.4.2 zaczynam rozglądać się za fabrycznie nowym urządzeniem z większą baterią i podobnym gabarytem. I pewnie starczyłoby mi 16GB ale gdzieś zatacza się class10 32GB i mógłbym ją zużyć. Jak zawęziłem kryteria na allegro zobaczyłem porażkę. Zastanawiałem się nad Note 2, S4 i9500, P8 Lite i G2. Coś innego do wyrwania? Budżet to 895 maks. 

(...)

BTW:

Gdzieś Ty widział nowy (krajowy) S4 w tej cenie? I generalnie i9500 to chyba nieosiągalny jest.

Jeśli jest tylko gwara realizowana w EU bardzo mnie pieści czy to jest PL czy HU. G4C - obejrzę, zobaczę. NIe napalam się bo i tak obecny przeszedł zrzucanie softa P4 na rzecz oficjalnego ROM EU.

Jeśli jest tylko gwara realizowana w EU bardzo mnie pieści czy to jest PL czy HU. G4C - obejrzę, zobaczę. NIe napalam się bo i tak obecny przeszedł zrzucanie softa P4 na rzecz oficjalnego ROM EU.

Ja w swoim s4mini miałem soft RO (4.2). Wrzuciłem 4.4 PL i śmiga nadal.

Wracając do G4c, to jedyny budżetowy model LG, w którym naprawili podstawowy problem z ich telefonami - dodali łaskawie czujnik światła.

Reszta jak na papierze, czyli całkiem niezła. Sam o nim myślę, bo to jedna z bardziej rozsądnych opcji obok S4.

Zresztą rzuć okiem tutaj:

A! Zapomniałem. Jest jeszcze nowa Moto G, którą sobie ludziska chwalą.

Jak nie lubisz cegieł, nie będziesz rzucał telefonem i chcesz mieć przy okazji dobry aparat, to Z1C wydaje się najlepszą opcją z tej listy.

Dla mnie przykładowo A5, A7, G3 i P8 Lite są za duże.

A3 w wersji Gold wygląda bardzo dobrze, nie straszy rozmiarem i grubością. Jednak sprzętowo już szału nie ma. Szczególnie bateria pozostawia wiele do życzenia.

Z Z1C i G4C jest jeszcze inny problem - szkło blisko krawędzi. S4 mini już zaliczył kilka upadków i nic mu nie jest. Z tymi 2 już może nie być tak różowo. A nie po to się kupuje świetnie wyglądający telefon, by zakładać na niego gumowy kondom, który nie tylko szpeci, ale dodaje kilka nadmiarowych mm z każdej strony.