ParDez Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Kupuję nowy laptop Lenovo z procesorem i3 G50-80. Mam starego netbooka z procesorem Intel Atom N450. Tak sobie sprawdzałem i porównywałem specyfikacje jednego procesora i drugiego i widzę że poza różnicą pomiędzy ilością cash to specjalnych różnic w taktowaniu procesora nie ma. Czy rzeczywiście kupiony nowy laptop będzie wydajniejszy od mojego starego netbooka ? Aha, jeszcze zintegrowana grafika w tym nowym jest lepsza - chyba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Troll? Taptaptap Mlais M52 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4005U-vs-Intel-Atom-N450 Acz nie podałeś konkretnej wersji procka. Z integrowana Intel® HD graphics 4400, oczywiście o niebo wydajniejsza, niż to co masz teraz. Troll?Taptaptap Mlais M52 Raczej greenhorn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Troll albo osoba totalnie zielona dla którego ważniejsze są cyferki ( np. takty czy ilość cache ) a nie patrzy na architekturę danego CPU czy inne ficzery jak np. większe TDP , ilość rdzeni czy obecność HT w I3 . Atom też ma w sumie HT ale to inna klasa wydajności . Także to co ma poza CPU dany lapek też się liczy np. dedykowana grafika . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParDez Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Bardzo dziękuję, chyba jednak jestem trochę trollem, skoro zadałem takie szkolne pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...