Flegmatyk2000 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Czy podkręcić Ram z 1600 MHz na więcej, czy te 1600 wystarczają do gier ?? Czy różnica będzie zauważalna jak ustawie w biosie np. na 2200 albo 2400 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Pewnie, że będzie różnica... tyle, że wszyscy zrobimy 8-O , jak ci uda się. Na poważnie, gra niewarta świeczki. Bardziej pytanie, cz z CL możesz zjechać w dół na 10, 9?! Musiałbyś podać oznaczanie kości jakie masz i koledzy powiedzą, czy da się z tym co zrobić Oczywiście model płyty również byłby pomocny. H61, to raczej nic nie wskórasz. Edytowane 9 Października 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flegmatyk2000 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Pewnie, że będzie różnica... tyle, że wszyscy zrobimy 8-O , jak ci uda się. Na poważnie, gra niewarta świeczki. Bardziej pytanie, cz z CL możesz zjechać w dół na 10, 9?! Musiałbyś podać oznaczanie kości jakie masz i koledzy powiedzą, czy da się z tym co zrobić Oczywiście model płyty również byłby pomocny. H61, to raczej nic nie wskórasz. Mogę zjechać na 10,9 Goodram DDR3 8 GB/1600MHZ PC3-12800 CL.11 x 2Miałem 1333MHz i ustawiłem na 1600Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Pytanie czy ramy dadzą radę pracować na CL10 lub CL9 . To samo jeżeli chodzi o 2200 mhz / 2 400 mhz . Zresztą aby w ogóle myśleć o OC ramów musiał byś mieć płytę na chipsecie Z lub ostatecznie stary P67 , tyle że na P67 wzrost taktowania ramu nie przekłada się na wzrost wydajności . Dotyczy to całej platformy Sandy Bridge / Ivy Bridge - socket 1155 i chipsety P67 / Z68 / Z77 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flegmatyk2000 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Pytanie czy ramy dadzą radę pracować na CL10 lub CL9 . To samo jeżeli chodzi o 2200 mhz / 2 400 mhz . Zresztą aby w ogóle myśleć o OC ramów musiał byś mieć płytę na chipsecie Z lub ostatecznie stary P67 , tyle że na P67 wzrost taktowania ramu nie przekłada się na wzrost wydajności . Dotyczy to całej platformy Sandy Bridge / Ivy Bridge - socket 1155 i chipsety P67 / Z68 / Z77 . Tego to nie wiem czy dają radę pracować na CL10 , CL11 Patrzyłem w biosie i jest możliwość zmiany taktowania i jest jeszcze jakieś X.M.P :p Mam płytę h61(da się jakoś na tej płycie podkręcić choć troche procesor??) To z tym Ram zostawie tak jak jest na 1600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2015 Na tej płycie nic nie zrobisz. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamczek Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Nie ma sensu się w to bawić. Szkoda kości, przyspieszysz tylko ich zużycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2015 Zmianą CL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...