nosweratu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) od dłuższego czasu zastanawiam się czy jest sens posiadania antywirusa czy też bardziej kompleksowego rozwiązania na telefonie/tablecie coraz więcej operacji w tym tych bankowych wykonuje przy użyciu urządzeń mobilnych - ogólnie zakładam że wiedząc co instaluje nie powinienem nic złapać - ale zawsze może zdarzyć się kosztowny błąd... co uważacie - jakie są wasze doświadczenie i jeśli czegoś używacie to co to jest? Edytowane 6 Grudnia 2015 przez nosweratu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgit Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Ja mam Eset Mobile Security - w sumie to raczej z przyzwyczajenia Edytowane 6 Grudnia 2015 przez mgit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Telefonów z robocikiem używam już od kilku lat . Podobnie jak rodzice i siostra . W żadnym przypadku nie był potrzebny jakikolwiek AV . Choć w moim przypadku mało co łażę po necie z poziomu komórki , u matki parę razy wyskoczyło info o jakimś wirusie choć równie dobrze to mogła być reklama . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChristeQ Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Telefonów z robocikiem używam już od kilku lat . Podobnie jak rodzice i siostra . W żadnym przypadku nie był potrzebny jakikolwiek AV . Choć w moim przypadku mało co łażę po necie z poziomu komórki , u matki parę razy wyskoczyło info o jakimś wirusie choć równie dobrze to mogła być reklama . To samo jest u mojej matki. Przestraszona, że weszła na jakąś stronę. A to zwykłe prompty i/lub strony z napisem "Twój telefon ma wirusa. Ściągnij xxx, żeby przeskanować" albo "Przeskanuj teraz". Najlepiej wyjść z takiej strony, 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 w sumie wirusy na anku lecą po heurystyce - wiec wieksze problemy moga wyniknac z dziur w systemie... ja teraz wrzuciłem jakiegoś kaspersky'iego i zastanawiam się czy jest sens wogóle w posiadaniu czegokolwiek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...