beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp. Sam komputer do czego komputer będzie wykorzystywany Głównie do grania w najnowsze tytuły. jaką kwotę chcesz przeznaczyć 9500zł. czy części mają być nowe czy mogą być używane Nowe czy będziesz podkręcał podzespoły Tak, w granicach rozsadku w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać 2560x1440 144hz czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!) Nie, w Polsce czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny. Nie- chce cały nowy komputer Witam, zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Chce kupic komputer, mam na niego przeznaczone 9500zł. Na nim bede glownie grał na wysokich detalach. Chcialbym, zeby mój komputer oczywiscie byl w tej cenie jak najbrdziej wydajny, jednakze zalezy tez mi na wygladzie. Chcialbym zeby bylo w nim chlodzenie wodne albo semi wodne, po prostu podoba mi się one, jest sens je brac czy wybic raczej sobie je z glowy? Zestaw który przygotowałem sam: http://www.morele.net/inventory/info/YyaJ61/ Doradzcie mi co byscie w nim zmienili? Dziekuje z gory za poswiecony czas. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez beziorro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Płyta to przesada , spokojnie starczy sporo tańsza wersja M3 lub jak planujesz w przyszłości SLI to model M5 . Zasilacz i obudowa do zmiany . Corsair RM to nie najlpesze zasilacze, w tej cenie można dostać sporo lepsze konstrukcje jak np. XFX XTR czy EVGA Supernova G2 . To pseudo WC to sobie odpuść - wywalasz tylko 700 zł w błoto , jak chcesz mieć WC to składaj je od podstaw . Albo kup dobre AC za połowę ceny tego czegoś i zapomnij o sprawie , przy obecnych CPU chłodzenie wodne raczej nie zdaje egzaminu , co innego chłodznie karty za pomocą WC . Co do budy - za ~600 zł wolał bym brać jakiegoś Corsaira , Fractala lub Phanteksa niż to coś od Aerocool . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 W przyszlosci planuje SLI, stąd wybór na M7 - do tego za jej pomocą bardzo łatwo się OC robi. Zasilacz- co powiesz o be quiet 1000W? Obudowy już szukam z firm, które poleciłeś. Ile bedzie kosztowalo WC skladane od postaw? Karta 980TI od msi lepsza od evgi/gigabyte itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zasilacz o takiej mocy od BQ to tylko seria Dark power ,niestety droga - ponad 1k zł . Odpuść sobie SLI - do 1440p spokojnie wystarczy GTX980Ti . Dopiero 4K to może być problem przy jednej karcie . Co do płyty - pod SLI równie dobrze starczy model M5 - OC robi się równie łatwo co na M7 , tak samo na M3 . Dziś OC na płytach to bajka , szczególnie na tych z górnej półki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) http://www.morele.net/inventory/info/humndy/ To taki nowy koszyk, ktory stworzylem. Co teraz o nim sadzisz? Te 600zł budzetu ktore mam + ewentualnie 100 zl jezeli bym wymienil m7 na m5, lacznie 700zl na co moglbym dolozyc? Inne ramy? Dysk? Procek? Karta? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez beziorro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 W takim budżecie to fajnie jakby zniknęły już dyski hdd i zostały same ssd. Wypas to Samsung 950 Pro m.2 na system i 850 Evo 500GB na gry. Jak za drogo, to dwa Evo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) te 1000W to nie za mało??? w dodatku tylko bronz Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Na razie niech zostanie HDD/SDD. W przyszlosci wyrzuce HDD i kupie SSD 512gb od samsunga. Który zasilacz polecacie? Max 300zł drozszy od obecnego. Corsair 1000w GOLD bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 gold to zawsze gold :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Bierz golda 850W od evga, 10 lat gwarancji to duży plus, do sli wystarczy spokojnie. http://www.komputronik.pl/product/228598/Elektronika/Cz%C4%99%C5%9Bci_PC/EVGA_SuperNOVA_850.html http://www.morele.net/zasilacz-evga-850w-supernova-g2-220-g2-0850-xr-743687/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Okej, biore ten od Evgi. Macie jeszcze jakies propozycje? Czy juz zamawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tylko ten zasilacz musisz zarejestrować na stronie do miesiąca czasu, by mieć te 10 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wiem, juz zobaczylem. Jakies jeszcze zmiany? Wzialem 980Ti MSI, jest jakaś lepsza z tej serii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Lepsza zależy w jakim sensie, wydajnościowo na standardowych zegarach będzie najlepszy Asus lub EVGA, jeśłi chodzi o ciszę i potencjał oc to wszystkie porównywalne do siebie MSI/EVGA/ Asus, MSI ma największy hype na polskich forach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 http://www.morele.net/inventory/info/ALSkRA/taki zamawiam chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Ten Twój zestaw jest beznadziejny. Za tyle kase a obudowa z odpustu płyta glowna bylejaka procesor do grania zbyteczny a chłodzenie CPU to największy szajs jaki istnieje. To jest dobra karta http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_980_ti_extreme_gaming_waterforce_review,38.html A to fajny zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/0eWKc6/ Edit 950 zamien na 850pro lub Evo 500gb. Nvme jest fajne ale w normalnym użytkowaniu nie ma różnic chyba że przewalasz GB dziennie po dysku szkoda kasy na bajery. Sam zamierzam na dniach kupic 850 Evo 500gb żeby mieć miejsce na gry i system. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Karte zmienilem na Twoja. Myslisz ze bedzie duzo wydajniejsza? Obudowa moja zdecydowanie bardziej mi sie podoba od Twojej, stad tez na nią wybór padł. Plyte glowna zmienilem tez. Nie moge sie przekonac do procka, dlaczego ten poleciles od mojego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Sprawdź sobie testy CPU na stronie głównej to będziesz wiedział dlaczego. W budzie tt sprawdź czy będziesz miał gdzie zamontować chłodzenie od grafiki gigabyte. 980ti im chłodniejsze tym wydajniejsze. SLI nigdy nie buduj bo to jest beznadziejne rozwiązanie lepiej zmienić kartę na nowsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 A czemu Ty masz i7 4790k/gtx 980Ti gigabyte a sam polecasz co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 W czasie kiedy Zaodrze kupował swoją kartę i procka nie było ani Skylake ani karty . GB Extreme pojawił się nie dawno , Skylake jako platforma pojawił się wcześniej ale na początku był bardzo drogi - w sumie nadal jest ( mowa o I7 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beziorro Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ok. Zmienilem wszystko co polecał, jedyne co zostawilem lepsze SSD i i7. Trudno-dopłace. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) to jak ci zostało kasiory to kup sobie normalnego ssd 850evo 500gb. nie pożałujesz. jak nainstalujesz gier typu Battlefield 4, Dragon Age 3, GTA5, Wiedźmin 3, skyrim z modami to będziesz wiedział że te gry uruchamiają się znacząco szybciej z ssd niż z hdd. dlatego ja właśnie chcę zakupić 500gb samsunga bo wnerwia mnie loading tych gier z hdd a na 2 ssd po 128gb które posiadam nie jestem ich wstanie ich wszystkich upchnąć razem z systemem. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...