ZONK000 OC Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Problem następujący, wrzucam pliki muzyczne na pendrive (np MP3), pendrive jest cały czas w radio w samochodzie, po kilku tygodniach zauważam że coś niedobrego dzieje się z piosenkami. Występują mikro piski, przerwy, czasem w co którejś piosence, czasem kilka w tej samej. Początkowo myślałem że uszkodzony pendrive, ale to samo występuje już na trzecim (8GB no name, 8GB hama, 32GB kingston). Można by powiedzieć że radio niszczy pliki, ale dzieje się to samo u mnie w dwóch samochodach, w jednym radio sony pięcioletnie (przeciętne radio za ok 300zł) w drugim roczne radio także sony (inny model, cena także ok 300zł). Panowie z czego to wynika? Myślałem że może z różnic temperatur jakie w samochodzie panują... sam już nie wiem. Wrzuciłem przykładową piosenkę, ten pisk występuje między 7 a 8 sekundą, odtwarzając w telefonie może słabo to słychać, w normalnych głośnikach już wyraźnie. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 A na komputerze jak odtworzysz te pliki potem, to jak grają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schädling Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wykonaj pełne formatowanie pendrive (odznacz szybkie formatowanie) z opcją "przywróć ustawienia domyślne". Czasem pomaga.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...