Skocz do zawartości
evil88

Płyta główna do 700-750zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 
Szukam dobrej płyty głównej do 700-750zł. 
Procesor Core i7-4790K, 
Pamięć RAM Crucial Ballistix Tactical 16GB (4x4GB) Low Profile BLT2C4G3D1608ET3LX0CEU. 
Komputer przeznaczony do grania.
Stara płyta MSI Z97 Gaming 7 trafiła na serwis gdzie stwierdzili że nie da się już jej naprawić i sklep zwrócą mi pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ci tak droga płyta główna ?

Jak nie robisz CF/SLI to spokojnie wystarczy płyta pokroju MSI Z97 Gaming 3 / Ggiabyte Z97-X Gaming 3 , kupowanie droższych płyt to wywalanie kasy w błoto .

WW. płyty to koszt 500-550 zł a resztę możesz wydać na co innego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jej zmienił nazwę na Fatal1ty Death Parmanent Ultimate Killer i do ceny dorzucił jeszcze z pięć dych.

A poza tym płyta jak płyta,

Czyli co warto ją kupić nie będę miał z nią problemów jak z poprzednią MSI?

http://www.arest.pl/45237 
Edytowane przez evil88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest po prostu najzwyklejsza płyta z obsługą SLI. Z tym że nie ma żadnego slotu PCI, no ale jak ja bierzesz znaczy nie potrzebujesz. No i nie ma tez wyjścia displayport dla integry. Pewnie tez nie potrzebujesz.

Możesz ją kupować, Asrocki generalnie nie sprawiają problemów, no ale jaki trafisz egzemplarz to już kwestia fartu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi