Szawel Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Witam, Noszę się z zamiarem przejścia na odblokowane CPU. Pierwotnie miałem zamiar brać 4690K, jednak ostatnio trochę popatrzyłem na wyniki tego Broadwell'a (choćby tutaj) i mam dylemat patrząc na to co robi Brodek zegar w zegar z Hasem. Kwestia różnicy cen to drugi plan. 200zł różnicy w cenie specjalnie mi nie robi problemu. Zależy mi raczej na wydajności bez OC, oraz kulturze pracy zarówno w stocku jak i po OC. Broadwell wykazuje gorszy potencjał OC, jednak mimo tego wielokrotnie wypada lepiej od Haswella. Ktoś posiada i mógłby się wypowiedzieć? Docelowo siedział by w sprzęcie z siga z GPU 970/980 w zależności jak wyszarpię kieszeń. EDIT: Zapomniałem. Zastosowanie - domowa skrzynka do zabawy. Wstępny budżet: jakieś 3000zł licząc z 970 powiedzmy że tym. Edytowane 16 Lutego 2016 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Skoro różnica cen ma marginalne znaczenie to przecież oczywiste, że bierzesz Broadwella. Jedynie upewnij się czy na tym konkretnym modelu płyty nie ma w necie doniesień o kłopotach z OC, czyli czy jest dobrze działający BIOS z mikrokodami Broadwelli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Robiłem wstępny rekonesans. Mobo oficjalnie wspiera ten CPU. Problemów z OC też raczej nie ma. Problemy występują raczej na popularniej w tym samym okresie GA-Z97-HD3 ze względu na gorszą sekcję zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Jasne, że brodzia - dodatkowa pamięć w nim zawarta, będzie pewnie nie raz pozytywnie zaskakiwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...