Gosu Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam. Chciałem zmienić swój monitor na jego świeższą wersje, 165 HZ + IPS. Jednak poczytałem trochę w internetach oraz natrafiłem na ten filmik. Przyznam, że ostudziło to nieco mój entuzjazm... Czy ktoś ma ten monitor i może się wypowiedzieć jak sprawa wygląda u niego? Czy też jest to mimo wszystko przypadłość, która w grach/filmach nie przeszkadza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rauf Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mam TNkę ROG Swifta a konkretnie to 3 egzemplarze, te matryce dobrze selekcjonowali a wiadomo że pewnych właściwości IPS nie może mieć jak szybki TN, więc jeśli gamut, oddanie koloru czy kąty nie są dla kogoś kluczowe to długo nie będzie potrzeby zmiany tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Te prześwietlenia na rogach to trochę przypadłość IPS, ale jest to głównie widoczne w krótkich momentach uruchamiania systemu. W grach nie ma czasu ani okazji zaobserwować tych niedoskonałości. W PG278Q kolory jak na TN są cudne, a 144Hz w połączeniu z gsync daje niesamowitą płynność obrazu, no i czas reakcji jakiego nie da żaden IPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Dostajesz minusa za "prześwietlenia na rogach to przypadłość IPS". Jak chcesz się wykazać, to nie pisz takich głupot. Backlight bleed wynika z niedokładnego spasowania elementów monitora, a nie z rodzaju matrycy, ze sztuki na sztukę może się też diametralnie różnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...