geforc Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam, panowie kupiłem nową szafkę pod TV, ustawiłem konsole... no i jest problem bo bardzo huczą i się rozgrzewają, jak dotykam boków szafki i półki szklanej to jest gorąco... Z tyłu są dwie dziur na kable ale to za mało. Czy dobrym pomysłem jest zamontować z tyłu w płycie meblowej, wentylatora komputerowego, np 120mm i przerobić go na usb i podpiąć do konsoli ? polepszy to cyrkulację powietrza i wydmuchiwanie gorącego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 Trochę o ile ta sama konsola postawiona koło TV/na blacie jest cicha. Chociaż nie spodziewaj się cudów na poziomie ciszy absolutnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Nie pod USB, lepiej pod dowolna ladowarke... od fona... Daje 5V :P 120mm powinno być ok, ale montuj na podkładkach gumowych do pilśni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 USB też daje 5V ale natężenie prądu to max. 0,5 A , z reguły przy zasilaniu urzadzeń niskiej mocy jest 0,25 A lub mniej . Co innego ładowarki od telefonów czy innych urządzeń - te dają sporo większy prąd , ładowarka od mojego starego SXE daje 0,85 A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 W sumie nie pomyślałem... Sorry, fakt, że podłączając pod taki port USB, który nie ma zasilania jak komputer jest wyłączony masz kontroler tego wiatraka... Słuszny koncept. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...