radoligonss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam chciałbym się upewnić czy dany zestaw jest w porządku i czy nie kupiłbym lepszego za kwotę 2500zł http://www.morele.net/inventory/info/8eQqQ/ Chciałbym się również dopytać czy potrzebny jest tu 500W zasilacz a jeżeli nie to czy mógłbym go zastąpić tym http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-series-450w-80plus-120mm-fan-cp-9020096-eu-649091/Cena obu zasilaczy jest taka same, ale chodzi mi o to który będzie lepszy w tym zestawie. Zastanawiałem się również nad zmianą płyty główną na http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-hd3-h81-dualddr3-1600-sata3-hdmi-matx-ga-h81m-hd3-606110/ ale nie wiem czy jest sens i czy nie lepiej zostawić taka jaka jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Złożenie zestawu i wysyłkę możesz mieć za 1 zł - klik , fragment tekstu po banerze morele . Do I5 4460 + GTX950 spokojnie starczy dobre 350W . Co do Anteca i Corsaira - te zasilacze prezentują podobny poziom jakościowy , mocowo są niemal identyczne - mają ~410 W na linii +12V , Corsair ma 1 gwarancji więcej . Dokładać do płyty nie ma sensu , ta co masz w zestawie wystarczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoligonss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) W takim razie jaki zasilacz, żeby był do tego zestawu w sam raz? Edytowane 19 Lutego 2016 przez radoligonss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Moim zdaniem na PSU nie ma co oszczędzać. Różnice między 350//400/500 są znikome. Poza tym PSU rzadko się wymienia (jeśli kupi się dobre). Edytowane 19 Lutego 2016 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoligonss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Mógłby mi ktoś napisać dokładnie, który z zasilaczy byłby dobry do tego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Bierz tego Antka 500W. W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz, a niżej nie ma co iść. Co Ci da 20zł oszczędności? Ten Antek spokojnie ciągnie zestawy za 3-4.000zł więc gdybyś zmieniał to PSU masz z głowy. Względnie jeszcze masz http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l1-500w-vl1-500-622218/ Od razu podpowiem, NIE nie jest tu potrzebne 500W, ale różnice to jakieś 20-30zł, więc oszczędność paczki fajek w skali 2-3 lat? Opłaca się... NIE. Co się opłaca? Kupić używane CPU+płyta. parę stówek oszczędności, a działa jak nowe. Za zaoszczędzoną kasę starczy Ci na głupie bo głupie, ale GTX 960. Edytowane 19 Lutego 2016 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 @Szaweł Vero L1 500W ma nie wiele większą moc rzeczywistą niż Antec VP - 432W vs. 410W . Inna kwestia to to że te zasilacze raczej prezentują podobny poziom jakościowy , lepsze PSU to dopiero XFX Core TS / Thermaltake Smart SE tyle że to już 200+ zł . Choć XFX Core TS 430W można dostać za ~180 zł , odrobinę słabszy niż Antec czy Vero L1 a ma lepszą elektronikę i certyfikat 80+ Bronze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Fakt. XFX 430 jest lepszy, ale i całe 12zł droższy ;) Wiem, żart. Jednak to właśnie pokazuje różnice cenowe w PSU tej klasy. Pytanie na czym zależy autorowi. Możemy tak dokładać po 10-20zł i polecę mojego 550M (albo taniej Be Quiet! SYSTEM POWER 8 500W) ;) Co maiłem na myśli: Na PSU nie opłaca się oszczędzać. Różnice cenowe są śmieszne. Edytowane 19 Lutego 2016 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) 2572zł: http://www.morele.net/inventory/info/qrgYK8/ Złożenie i wysyłka za 1zł: Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić: Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!) W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe! Edytowane 19 Lutego 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...