tom256 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Mam taki problem z dyskiem. Otóż co jakiś czas system się zamraża, jak sie okazało z powodu chwilowego braku dostępu do dysku SSD. System zamraża się w losowych momentach, zawsze na ten sam czas, jakieś 30sekund. System to Windows 7 Pro na partycji GPT. BIOS w UEFI z włączoną minimalna kompatybilnością CSM. Mobo to Asus 7 Hero. Dysk Sandisk A110 (w zasadzie to samo co Plextor M6e) SD6PP4M-256G. No i teraz pytanie, co jest nie tak. Sprawdzałem już ustawienia PCIe, WMIw Windowsie itp. Wyłączałem tryb oszczędzania energii dla PCIe. Trochę mi się pomysły skończyły. SMART wygląda OK. Edytowane 20 Lutego 2016 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 Screen z AS SSD na początek poproszę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Benchmark po restarcie komputera: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Okazało sie że jednak problem powraca, a po włączeniu funkcji oszczędzania energii, jakby częściej. Gdzieś w internetach znalazłem że problem mogą powodować myszki Logitecha w kombinacji z dyskami Sandisk i faktycznie podłączyłem A4 Techa i problem z freezami zniknął. Na razie minęły 2 dni. Jeszcze poczekam. @Edit Najnowszy firmware z marca 2016 naprawil problem. Edytowane 25 Maja 2016 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...