Yogi311 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Witam, Zamierzam wymienić swojego galaxy s3 (9300) na coś większego, głównie chodzi o czas pracy na baterii. Znalazłem Zenfone max. Pytanie czy są jakieś istotne "przeciw" zakupie tego telefonu? kolejna sprawa to rozbieżność cen na allegro w "normalnych sklepach lata po 999zł natomiast można go dostać już nawet za 600+ zł. Tak wiem niektóre z tych aukcji są to tel sprowadzane z azji, natomiast niektóre wydają się być "polskie" np to. Skąd ta różnica w cenie? Jest w tego typu aukcjach coś o czym nie wiem ;p? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Krótsza gwarancja tylko serwisowa. On po prostu samemu sprowadza te telefony z Chin i dorzuca marżę. Pomyśl o sprowadzeniu sobie czegoś z Chin na własną rękę. Np. Ulefone Power: http://gadzet.telchina.pl/recenzja-ulefone-power-test-telefonu-z-ogromna-bateria/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Właśnie chcę uniknąć zakupów w azji. Lubię mieć gwarancję "na miejscu od ręki" Zaproponowalem tego zenfona bo niedawno sie pojawil w Polsce - jedyny chyba dostepny u nas z tak długim czasem pracy na baterii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Unikanie zakupów w chinach sprawia, że musisz wydać klocka na sprzęt ze Snapdragonem 410. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Przemyśle jeszcze kwestie zaproponowanego przez Ciebie fona w międzyczasie powerbank 15000 w kieszeni będzie musiał wystarczyć xD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Domu nie masz, że ci taka bateria potrzebna? Chyba śpisz kilka godzin na dobę, więc w tym czasie telefon ci się naładuje i wytrzyma cały dzień pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) dużo korzystam z internetu w tel, a mieszkam w okolicy gdzie bywa różnie z zasięgiem i konieczne jest czeste przelogowywanie pomiedzy sieciami co zjada nową baterię do SGS3. Przy umiarkowanym używaniu czas pracy to niecałe 16h. Natomiast przy bardziej namietnym uzytkowaniu jak np yt bateria leci w moment. (Nie nie mam poinstalowane miliardy aplikacji i procesów w tle.) PS: zdałem sobie sprawę, że to nie ten dział Oo Edytowane 2 Marca 2016 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Taniej i sprawniej będzie korzystać z wygodnego smartfona do przeglądania internetu ( czyli 5-5,5" bez Snapdragona 810 czy jakiegoś odpowiednika od MediaTek czy Huawei ) plus powerbank 10-15kmAh. Dla Ciebie wydaje mi się że coś ponad Zenfone 2 ZE551ML + Xiaomi 10kmAh jest już przesadą. Edytowane 2 Marca 2016 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 jesli chodzi o powerbank to uzywam pqi power 15000mAh chce jednak uniknac podlaczania co chwile pod niego telefonu z wiadomych powodów. Jesli chodzi o wydajnosc to galaxy s3 mnie calkowicie wystarcza i nie odczuwam dyskomfortu przy jego uzywaniu. Jedyna kwestia to jak juz wspomnialem czas pracy na baterii przy transferze danych kom. + wlaczonym ekranie - YT, Google maps, Twitch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 No jak masz zamiar podłączać co chwilę to słabo. Bo IMO wystarczy używać tel odłożyć i wtedy podpinać aby ładować a nie ciągnąć z obu aku. Nie wiem, mogę się mylić jeśli chodzi o najefektywniejsze zarządzanie energią. Bo przy Twoich wymaganiach wszystko klęknie bez ciągłego ładowania 1,5-2,5A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 podlaczam tylko jak jest juz faktycznie wyładowany, staram sie podczas ladowania uzywac jak najmniej. przy Twoich wymaganiach wszystko klęknie bez ciągłego ładowania 1,5-2,5A takie właśnie były moje obawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...