PEB Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 jak w temacie :) jaka grafa nadaje sie pod taki procek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 najlepiej jak bys napisal caly konfig a nie tylko proc i poowiedzial ile max ewentualnie ta grafa ma kosztować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 kazda :D ,ale wydaje mi sie ze GF4MX440 styknie w zupelnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 dzięki. a co tu się rozpisywać :) własnie zastanawiałem się nad gf440, ewentualnie jakiś tani radek, a pieniędzy to chyba nie ma co dużo wydawać, bo nawet szkoda do takiego zestawu:) na maksa chciałbym wydać 350 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 to jak nie chcesz w niego kasy ladowaqc to mx440(128-bit) bedzie odpowiednim wyborem za 220 zł kupisz lajtowego a radka bym nie polecal bo ich wydajnosc jest w wiekszym stopniu niz gforc-ow uzalezniona od proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 stary pod niego to gf 2 mx 400 to już styknie gf 4 mx 440 to przynsjmniej musi mieć 1 ghz proc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 stary pod niego to gf 2 mx 400 to już styknie gf 4 mx 440 to przynsjmniej musi mieć 1 ghz proc oj wcale nie musi,spokojnie bedzie ladnie brya taki GF4MX440 z ta pentiawka.Lepszej grafy nie warto kupowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zależy ile masz kasy bo jak te 200 zeta to bież 440se Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a przy zakupie gf 400 lub 440 zwracać uwage na firme?czy to nie ma sensu przy takiej karcie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a przy zakupie gf 400 lub 440 zwracać uwage na firme?czy to nie ma sensu przy takiej karcie? zwroc uwage zeby taki GF440 byl 128bitowy,jesli chodzi o karty z nizszej polki to moim zdaniem Prolink(pixelview),wszystkie inne dream ,x-power to juz szmelc nie z tej ziemi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zwracaj żeby byuło 8 kostek pamieci bo jak będzie 4 to bezie syfa 64 bitowa i będzie prawie 2 razy wolniejsza niż powinna ja mam to co w podpisie i miałęm do wybory tą co mam lub inną z 4 kostkami i wiatraczkiem ale wtedy nie wiedziałem że 4 kostki=64bit a 8kostek=128bit ale wybrałem tą z 8 bo myślę co z tego że tamta ma wiatraczek ale wyglada jak szit i teraz dziękuję bogu że się nie nadziałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ok. już prawie wszystko jasne. jeszcze tylko mam takie pytanko? czy jeżeli miałbym okazje kupić tanio radka 9000 to czy też będzie dobrze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ok. już prawie wszystko jasne. jeszcze tylko mam takie pytanko? czy jeżeli miałbym okazje kupić tanio radka 9000 to czy też będzie dobrze? jasne ze tak,pewnie nawet troszke szybciej,no ale niby Radeony sa troszke bardziej zalezne od CPU niz GF ,jednak i tak powinno byc szybciej na R9000 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ok. już prawie wszystko jasne. jeszcze tylko mam takie pytanko? czy jeżeli miałbym okazje kupić tanio radka 9000 to czy też będzie dobrze? Też będzie dobrze. Chociaż procesor za słaby do niego. Ale skoro Ci to nie przeszkadza to proponije Ci się rozejrzeć też za GeForce 3. Powinien byc w podobnej cenie (do 350pln). A i bedzie troszke szybszy niź Radeon 9000, chociaż w tym przypadku nie wiem czy to zauważysz bo masz słaby proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 słuchaj ja polecił bym geforca 3 ti jakiegoś w granicy 300 paru złotych. Kompa kiedyś zmienisz a napewno bedzie lepiej chodził niz na jakimś MX wystrzegaj sie mx pozatym tego kompa mozesz ładnie rozbudować jak nie celerona to p3 odkupisz, kumpel sprzedał 733 za 70 zeta.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ano zgadza sie,GF3Ti200 to bardzo dobra alternatywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a moim zdaniem mx440 to bez sensu, bo sobie na tym srednio pograsz. GF ti4200 skaluje nawet nienajgorzej i bym sie staral dorwac jakis tani egzemplarz (moze z allegro?) moj kumpel ma p!!! 600 i na mx400 mial 1800 3dmarkow, a na mx440 zrobil 2800. Na ti pewnie by byly ze 4k i dalo by sie w cos juz moze pograc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Do pentium3 to najlepiej kupić jakiegoś Winfasta GF4mx440. Tylko musi być ze 128 bitową szyną pamięci.Sam posiadam właśnie taką grafę Leadteka za 300 złotych i bardzo dobrze się sprawuje z prockiem PentiumIII 500mhz i na płycie BX. Żadnych problemów nie mam, a wydajność w 3d marku to prawie 2400 punktów.Wiem że to mało, ale na GF2 wynik miałem o połowę mniejszy. Wszystko to przez sdramy, a GF4 mam z pamięcią DDR. W GF4 Ti nie ma sensu ładować kasy, bo przy takim procesorze nie wykorzystasz jej całej mocy. Nie kupuj też GF2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEB Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 dzieki. z rozbudową to dobry pomysł. jeżeli będzie można kupić za nieduże pieniądze lepszy procek to ok. a co do grafy to jak pisałem wcześniej chce przeznaczyc 350 pln na maxa i chciałbym cos najlepszego do tej kwoty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Geforce FX 5900 Ultra 256 MB lub Radeon 9800 PRO 256 MB- reszta się nie liczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ja sam mam GF4mx440 i moj proc nie nadaza za karta (niecale 4000 markow, a karty tej klasy jada gdzies o 2tys wiecej) a co dopeiro p3 600. Nie potrzebne jest tu gf4. Jakby chcial zaoszczedzic to w zupelnosci GF2mx (jakis pozadny). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zwracaj żeby byuło 8 kostek pamieci bo jak będzie 4 to bezie syfa 64 bitowa i będzie prawie 2 razy wolniejsza niż powinna ja mam to co w podpisie i miałęm do wybory tą co mam lub inną z 4 kostkami i wiatraczkiem ale wtedy nie wiedziałem że 4 kostki=64bit a 8kostek=128bit ale wybrałem tą z 8 bo myślę co z tego że tamta ma wiatraczek ale wyglada jak szit i teraz dziękuję bogu że się nie nadziałem ja mam prolinka na 4 kostkach i jest 128 bitowy tylko że te moje kostki to są jakieś większe niż te np na. ram ddr . W sklepie mówili że to są jakieś SGR DDR czy jakoś tak podobnie dokładnie nie pamiętam nazwy ale takie kości miały stere GF 2TI No a poza tym mam na nim więcej marków niż brat na duronie 1200 i GF4TI4200 podkręconej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zwracaj żeby byuło 8 kostek pamieci bo jak będzie 4 to bezie syfa 64 bitowa i będzie prawie 2 razy wolniejsza niż powinna ja mam to co w podpisie i miałęm do wybory tą co mam lub inną z 4 kostkami i wiatraczkiem ale wtedy nie wiedziałem że 4 kostki=64bit a 8kostek=128bit ale wybrałem tą z 8 bo myślę co z tego że tamta ma wiatraczek ale wyglada jak szit i teraz dziękuję bogu że się nie nadziałem ja mam prolinka na 4 kostkach i jest 128 bitowy tylko że te moje kostki to są jakieś większe niż te np na. ram ddr . W sklepie mówili że to są jakieś SGR DDR czy jakoś tak podobnie dokładnie nie pamiętam nazwy ale takie kości miały stere GF 2TI No a poza tym mam na nim więcej marków niż brat na duronie 1200 i GF4TI4200 podkręconej jak sa w kwadracie to twoja karta jest 128bitowa jak zwykle prostokatne to masz 64bitowa i w sklepie cie w ciu..... zrobili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zwracaj żeby byuło 8 kostek pamieci bo jak będzie 4 to bezie syfa 64 bitowa i będzie prawie 2 razy wolniejsza niż powinna ja mam to co w podpisie i miałęm do wybory tą co mam lub inną z 4 kostkami i wiatraczkiem ale wtedy nie wiedziałem że 4 kostki=64bit a 8kostek=128bit ale wybrałem tą z 8 bo myślę co z tego że tamta ma wiatraczek ale wyglada jak szit i teraz dziękuję bogu że się nie nadziałem ja mam prolinka na 4 kostkach i jest 128 bitowy tylko że te moje kostki to są jakieś większe niż te np na. ram ddr . W sklepie mówili że to są jakieś SGR DDR czy jakoś tak podobnie dokładnie nie pamiętam nazwy ale takie kości miały stere GF 2TI No a poza tym mam na nim więcej marków niż brat na duronie 1200 i GF4TI4200 podkręconej jak sa w kwadracie to twoja karta jest 128bitowa jak zwykle prostokatne to masz 64bitowa i w sklepie cie w ciu..... zrobili widziałeś kiedyś 64 bitowego MX co robi 7700 w 3dmark 2001 kości nie są kwadratowe ale są szersze niż te zwykłe a karta jest 128 bitowa bo tak pokazuje Riva tuner ps ile kręci się ci ten albatron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 no ni ewidzialem takiego :) ale tez dokladnie nie opisales :D narazie zmienilem mu paste i czekam na radiatory ale ktos inny na tym forum wykrecil go z 300/600 na 330/730 i podobnie sie w testach kreci 320/760 na amerykanskim serwisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...