Yogi311 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) znalazlem jakis komputer+ lekkie oc. system win xp sp3 sempron 2500+ rdzen palermo 1,4GHz@1582 http://prnt.sc/ck3mz2 http://prnt.sc/ck3o8i w domu mam jeszcze p3 500 i p2 450, gdzies tez wala sie celeron 420 jesli kiedys uda mi sie to skompletowac z gratow piwnicznych to zarzuce test. Edytowane 20 Września 2016 przez Yogi311 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 znalazlem jakis komputer+ lekkie oc. system win xp sp3 sempron 2500+ rdzen palermo 1,4GHz@1582 http://prnt.sc/ck3mz2 http://prnt.sc/ck3o8i w domu mam jeszcze p3 500 i p2 450, gdzies tez wala sie celeron 420 jesli kiedys uda mi sie to skompletowac z gratow piwnicznych to zarzuce test. Fajnie, dzięki, tylko weź pod uwagę tabelkę na początku wątku. Te architektury które są już nie ma co robić, twój semptron to K8 i każdy K8 będzie miał tą samą wydajność w tym teście. To czego brakuje to AMD Buldorzer, Excavator, no i historia PC czyli Pentium Pro, AMD k6 III, AMD K6, Intel Pentium. Minus tego softu jest taki, że chodzi na minimum Win XP, nie chodzi na Win2000 i wcześniejszych. A mało kto trzyma starsze maszyny na XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 w takim razie nie pomoge juz nic wiecej, bo takiego sprzetu na pewno nie uda sie zalatwic 'przy okazji'. Musialoby byc to celowe dzialanie ,ale nie przewiduje na takie zabawy w najblizszym czasie srodkow ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Pytaj mechlika czy jeszcze ma moje NF2 + Athlon 2500+ Mobile + BH6 ktore sie srogo krecilo z sygnaturki ;)Brat ma nadal chyba dzialajace DFI NF4 z Winchesterem, zapytam. Edytowane 20 Września 2016 przez Aurora001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 w takim razie nie pomoge juz nic wiecej, bo takiego sprzetu na pewno nie uda sie zalatwic 'przy okazji'. Musialoby byc to celowe dzialanie ,ale nie przewiduje na takie zabawy w najblizszym czasie srodkow ;). W sumie jak nie ma problemu to mógłbyś zrobić jeszcze tylko to P III 500MHz. Kto wie, może się pokaże jakaś różnica między Tualatin-em w tabeli a twoim P III. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atak_Snajpera Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 Ale ja K8 już mam. Szkoda twojego czasu. Liczy się tu tylko "duża" architektura. Pod wersje nic tu nie wnoszą.Powtórze. Popytajcie czy ktoś z waszych znajomych ma:AMD Buldorzer (FX41xx lub FX61xx lub FX81xx)AMD ExcavatorPs. Ważne jest aby testować z wyłączonym Turbo Boostem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Celeron 400MHz PPGA370 Mendocino Dodatkowo sprawdzone, FlopsCPU 1.3 nie chodzi na Win XP SP1a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atak_Snajpera Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Pokrywa się idealnie z Pentium II Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Odśwież tabelkę na pierwszej stronie. Widzę ktoś na Pclab miał P4 Willamate. Strasznie mnie zaskoczyło to, że idealnie pokrywa się z Northwood. Swojego czasu miałem P4 Willamate, jejku jaki to był zamulacz, jak przesiadłem się na Northwood, to zupełnie co innego, choć fakt, że zegar był 50%+. Fajnie by było, gdybyś pisał nazwy rdzeni przy każdej architekturze w takiej konwencji jak dla P4 [.,.,.,.,]. Wiele pracy nie jest :) Napisałem do gościa pasjonata retro PC. Ma K6 III między innymi. Zobaczymy. Poszukam też rodzynka Pentium Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Jest K6 III 400 od użytkownika Varus z Retro portalu 3dfx.pl Zapuszczane 3 razy dla pewności, bo różnica między nim a k6-2 niewielka. Edytowane 20 Listopada 2016 przez barwniak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Kolejne wyniki od Varus z 3dfx.pl K6 2+, Intel pentium MMX, Intel Pentium Edytowane 21 Listopada 2016 przez barwniak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2016 (edytowane) 4 watowy demon roku 2002 od sajmon z 3dfx.pl :) https://naforum.zapodaj.net/6f855e218624.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/a8106eeb7f47.jpg.html 2 x pentium pro 200MHz od Callahan z 3dfx.pl :) Edytowane 3 Grudnia 2016 przez barwniak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Są kolejne retro CPU dzięki sajmon z 3dfx.pl Edytowane 3 Grudnia 2016 przez barwniak 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Jest K5 PR90 :) od użytkownika Callahan z forum 3dfx.pl Jest dodatkowe info, XP nie chodzi na IBM/cyrix 686 z uwagi na brak cmpxchg8b. Czyli tych CPU nie będzie. Edytowane 3 Grudnia 2016 przez barwniak 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atak_Snajpera Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Spoko! I tak już mamy prawie komplet :) Jeszcze tylko Kaby Lake, Buldek, Excavator oraz oczywiście w przyszłości ZEN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...