maci123 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Witam, jestem zainteresowany/szukam wskazówek na VPS o wysokiej dostępności i skalowalności, oraz PHP 5.4, mysql/mariadb i idealnie z ISPmanagerem. Macie jakieś zalecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Na arubacloud masz oucher na 43zl, a tam m. in. vps z 1 core, 1gb ram i 20gb ssd. Instalujesz na tym co chcesz (windows/linux, do koloru do wyboru). Postawic na tym baze danych, ts3 serwer i strone www i smiga. Jedynie domene bys musial kupic jak nie chcesz sie przez ip laczyc ze strona ;)Chociaz nie wiem czy nie potrzebujesz czegos wydajniejszego. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Koniecznie w Polsce? Ja korzystam z DigitalOcean za 5$/msc: 512MBMemory 1 CoreProcessor 20GBSSD Disk Najlepszy VPS na rynku (moim skromnym zdaniem). Masz też OVH za 15zł/msc, ew w cloudzie za 30zł. Dobry na początek i atrakcyjna cena. 1 vCore 2,4 GHz 2 GB RAM SSD 10 GB Na początek masz za free hosting www na openshift.redhat.com. Masz tam wszystko co potrzeba na początek.Ogólnie co byś nie wybrał będzie ok do Twoich zastosowań ;) Tam jeszcze sporo tego jest, ale to sobie sprawdź.PS: Masz screena z panelu OpenShifta. Nie wiem jak zmniejszyć ten obrazek :P Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ja korzystam z DigitalOcean za 5$/msc: 512MBMemory 1 CoreProcessor 20GBSSD Disk Masz też OVH za 15zł/msc, ew w cloudzie za 30zł. Dobry na początek i atrakcyjna cena. 1 vCore 2,4 GHz 2 GB RAM SSD 10 GB Digital ma blisko 4x drozsza oferte od aruby a to samo daja - 4zl vs 5$. Znowu na 10GB OVH to raczej za duzo nei zainstalujesz (okrojony linux? xp?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Co Ty chcesz instalować że 10GB to mało? Policzmy. Czysty Ubuntu Server 16.04: Ubuntu Server 16.04 ze skonfigurowanym Apache2, MySQL, phpmyadmin + Nginx przez proxy z działającym Django na pythonie3.5: Druga sprawa, nie wiem czy chodzi o cenę, bo ww hostingi oferują ISPmanagera czyli konfiguracja z palca trwa chwilę, a Aruba z tego co widzę daje czysty VPS i baw się... ;) Poza tym ja mówię o tym z czego korzystałem, a nie mam doświadczenia z Aruba więc się nie wypowiem dokładnie. Ale w zależności co autor chce robić, zacząłbym od OpenShifta ;) Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Aruba instaluje Ci wybrany system operacyjny a pozniej robisz juz co chcesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Z opcji jest jeszcze Amazon AWS, darmowe konto na rok. Ograniczenia to w przypadku Linuxów 1 core 1 GB RAM i 30 GB storage do podziału na dowolną ilość maszyn. Do tego nie można przekroczyć 750h/mies "czasu procesora", bo mogą doliczać opłaty(choć można to zablokować), a podczas rejestracji trzeba podać dane karty. Jest kilka systemów do wyboru. Ogólnie do testowania i zabawy w sam raz, potem można się ewentualnie przenieść na coś mocniejszego i płatnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...