m4j Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Cześć,Zastanawiam się nad modernizacją swojego poczciwego już peceta. Obecna konfiguracja to:Intel Core i5-750 /2.66GHz, 8MBMSI p55-gd45Crucial A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming DDR3 + 2GB jakieś zwykłe Kingston'yRadeon 4890dysk jakiś noname SSD 256GBOCZ OCZ ModXStream Pro 500WW planach mam zmianę procka, grafy, płyty głównej oraz ramu na takie: Intel Core i5-6500, 3.2GHz, 6MBGigabyte GeForce GTX960, 4 GB GDDR5Gigabyte GA-B150M-D3HKingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz CL14+ plus jakiś dysk 1TB na dane Pierwsze moje pytanie czy mój obecny zasilacz uciągnie taki zestaw? Czy macie jakieś inne propozycje? No i przeglądając ostatnio rankingi CPU na benchmarku zauważyłem, ze mój 7 letni procesor jest dość wysoko i teraz pytanie czy jest sens go zmieniać? Domyślam się, że wydajność w benchmarku ma się nijak do wydajności w grach, no ale czy jest sens zmieniać ten procesor? Czy lepiej dozbierać i kupić coś mocniejszego? Chętnie wysłucham Waszej opinii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 OCZ MXS 500W mimo że to stara konstrukcja to powinien dać radę z I5 6500 + GTX960 . I7 750 to nadal mocny procek , szkoda go zmieniac - podkręć go i tyle . Wtedy tylko kupisz kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4j Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 W takim razie mógłbym zainwestować w lepszą kartę graficzną. Z tym, że tutaj już bym pewnie musiał zmienić zasilacz przy takim 970 GTX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Nie musiałbyś zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4j Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dzięki, wszystko już wiem. Chociaż strasznie dziwi mnie to, że zestaw kupiony jakieś 7 lat temu nie zestarzał się tak bardzo, zwłaszcza, że był kupowany za podobne pieniądze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...