monster4x4 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Witam serdecznie :) po zwiastunie Battlefielda 1 przyszedł czas zmodernizować sprzęt :D Obecnie gram tylko w csa także ciężko mi powiedzieć co warto zmieniać.Moje podzespoły:CPU: Q6600 + Box podkręcony do 3Ghz na napięciu 1.3vGPU: GTS 250 512MB Gainward lub palit :P zawsze mi się miesza :)Ram: 2x1GB Nanya 800Mhz i 1x2GB kingston razem = 4GBMOBO: Gigabyte GA-G31MF-S2 do OC się podobno nie nadaje a już ponad rok zero problemow :DDYSK: Hitachi 250GB lecz posiada bad sektory ;/PSU: Corsair vs series 350WObudowy nie posiadam ze względu na mało miejsca na biurku wszystko wkręcone jest w ściane :PLecz zmieści mi się pod biurko obudowa typu Cube taka jak SPC Q30 czy Aerocool x predator cube.Chciałbym wydać max 1200zł podzielone na 2 tury. Tzn w tym miesiącu kupić sprzęt za 600zł i w przyszłym.Myślałem nad Asus P5Q + 4/8GB DDR2 800mhz i kręcić tego Q6600 do tego gtx 750.Ale nie jestem do końca przekonany czy warto ładować kasę w ten socket. Rozmyślam także nad G4400 + H110 + 8GB DDR4.Czy jeśli napiszę, że zastanawiałem się nad konsolą zostanę zlinczowany :D?Dziękuję serdecznie z góry za pomoc i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Odpuść sobie dłubanie przy S775 . Za taką kasę to nowa platforma - Haswell lub Skylake albo używane S1155 . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster4x4 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 tak myślałem :P zaproponujesz cos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 W przypadku najnowszego Skylake to proponuję I3 6100 + Asrock H110M-HDS + dowolne 8GB DDR4 2 133 mhz CL13/CL14 . Haswella przy obecnych cenach nie ma sensu brać . Inne wyjście to używane I5 2xxx + płyta na H61 + 8GB DDR3 , starczyło by ci wtedy na lepszą kartę niż GTX750 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Sandy Bridge wydaje się o wiele mocniejszym pomysłem. Sam miałem LGA775 na Q9550 i pomimo sentymentu do tej platformy nie wyobrażam sobie pakowania w bardzo wiekową ( ale nadal w cholerę zacną ) platformę. No i niestety - musisz IMHO poczekać na testy BFa bo obawiam się że developerzy potrafią trochę na siłę psuć nerwy użytkownikom innych niż topowe sprzęty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster4x4 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 patrzyłem na testy i troche na youtube i zastanawiam się teraz który wybrać :D czy i5 czy tą i3. Co do karty graficznej mogę poczekać jeszcze jeden miesiąc i kupić GTXa 960 jeśli będzie to opłacalne :PPo za tym posiadam monitor 1280x1024 więc niezależnie od producentów powinno starczyć mocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Zawsze warto mieć mocniejszego cepa niż później patrzyć na dropy jak karta ma 80% obciążenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster4x4 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Rozumiem, że i5 2300 ma 4 rdzenie ale słabsze niż ta i3. Wydajność tych procesorów jest mieszana raz wygrywa ten a raz ten, czyli który jest mocniejszy? i o ile %? jakiego skoku wydajności mógłbym się spodziewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...