Pumpkiners Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Witajcie, posiadam zasilacz Chieftec CFT-750-14CS. Modernizuję komputer, potrzebuję:- przedłużki lub nowe kable, całe białe lub całe czarne Jedynie w zasilaczu mam ATX na stałe, resztę mam modularną. Mam również za krótki kabel 8 pinowy do cpu. Jeśli chodzi o modifikacje pojawi się fortis 3 i 4 razy czarny ram, oraz gtx 980 Ti EVGA. Niżej zamieszam zdjecie, tego co posiadam akutalnie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jestem pod wrażeniem wyobraźni w montowaniu kabli w tym Define... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkiners Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Powyższy zestaw nie ja składałem. Mógł byś rozwiać myśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) No to gratuluję montażyście. Po to są otwory w tacce MOBO aby podciągnąć jak najwięcej kabli zasilania pod płytą główną a nie robić żenadę widoczną wyżej. Np Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkiners Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zdaję sobię sprawę, dlatego jest mi wstyd i chciał bym to jak najszybciej zmienić, ale potrzebuje do tego wyżej wymienianych kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zanim zaczniesz kupować jak szalony rozepnij wszystko, weź opaski samozaciskowe ( 2mm grubości ) i poświęć 3h na spokojnie na ułożenie tego bałaganu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkiners Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wszystko już zakupiłem, prócz tych przedłużek/ nowy kabli. Całość wcześniej estetyzowałem i jest okej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Co niby jest ok? Brakuje tylko nasrac. Nie widzisz różnicy pomiędzy jednym a drogim zdjęciem? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wywal najpierw wszystkie kable. Potem odwróć dyski złączami do tyłu i wtedy podłącz je do płyty. Następnie poprowadź zasilanie od mobo za tacką i je wepnij i zrób to samo z kablami PCIe. Na koniec pociągnij zasilanie do dysków i napędu. I wszystko ma być z tyłu, żeby ani jeden kabel nie walał się na wierzchu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkiners Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Widzę ogromną różnicę, mówię, że już sprzątałem w nim ciut, całość ogarnę jak tylko zakupię okablowanie, wszystkie luźne kable itp. Myślę o BitFenix. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ale z widocznych kabli potrzebuję przedłużek do:- ATX- 8 pin cpu- 6 i 6+2 pin do gpu Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Pumpkiners Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 A 8 pin cpu jest za krótki, by go puścić za płytą? Jak poprowadzisz go za tacką i założysz cywilizowane chłodzenie na cpu - przewodu 8 pin nie będzie widać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 24 pin pod tacką. 8pin pod tacką. Wywalić koszyk na HDD i rzucić je na glebę. Kable od panelu frontowego... Widzisz i nie grzmisz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 ...a kasę, za którą chciałeś kupić te wszystkie przedłużki, wydaj na dysk SSD. Jak można mieć Sandy w duecie z 980ti i siedzieć na dwóch twardzielach... 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkiners Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nie macie Panowie litości widzę. Zakupiłem już ram, dyski (samsung 850 pro, mx200), chłodzenie fortis 3 oraz kable BitFenix. Jak złoże całość zrobię zdjecię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nie mamy, ale to dla twojego dobra:) 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...