Skocz do zawartości
dzikero320

[2000zł] upgrade + cicho + perspektywicznie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

witam na forum,

chciałbym odświeżyć swoją konfigurację za ok. 2000zł. Obecnie nie gram w nowe tytuły (gram w LOL, DOTA2, CS:GO), ale chciałbym w niedługiej przyszłości, wiec chciałbym skupić się na zestawie z zintegrowaną GPU (kartę graficzna dokupię później).

Chciałbym, żeby komputer miał dobre możliwości rozbudowy, był niezawodny i przede wszystkim cichy. Wkurzają mnie już dźwięki boxowego wiatraczka i innych podzespołów. Czytając forum mniej więcej wiem co powinienem wybrać, aczkolwiek nie potrafię zgodnie z kryteriami" cicho i do rozbudowy.

Co polecicie?

Moja obecna konfiguracja to

I5 2500k

Asrock P67 Pro3

GTX 560Ti

Chcieftec GPA-500S8 500W

HyperX DDR3 4GB 

SSD Crucial M4 128GB

HDD Segate 2TB 7200rpm

z góry dzięki!

Edytowane przez dzikero320

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam jestem posiadaczem 2500k i juz kilka razy przymierzalem sie do zmiany na coś nowszego... ze względów finansowych zrezgynowałem na razie(wzrost wydajnosci w mojej ocenie jest nieadekwantny do poniesionych kosztów)

procka spokojnie powinienes wykrecic na 4.5Ghz, dokup sobie chlodzenie(ja mam rajinteed ereboss, ale nie polecam) - celowałbym w Macho. za niedlugi czas dokupisz karte grafiki i bedziesz mogl grac w wysokich detalach praktycznie we wszystkie nowe tytuły. 

na tym co masz spokojnie grasz 2-3 miechy w CS:GO, a po wakacjach kupujesz GTX1070(obecnie cena jest bardzo wysoka, kurs złotówki i podatek od nowości robi swoje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procka faktycznie nie ma sensu zmieniać , jak ma dobrą sztukę to powinna zrobić nawet te 5+ Ghz - były 2500K co tak się kręciły .

Na razie zmień chłodzenie ( jak masz boxa ) i kręć , możesz też dołożyć ram - 4GB to trochę mało na obecne czasy .

Za jakiś czas kupić GTX1070 lub Rx 480 albo innego Polarisa .

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi