Skocz do zawartości
qbass

Przyklady lamerów w twoim otoczeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec siedze sobie na tym forum tweak.pl i natykam sie na topic kucyka....... sami zreszta sprawdzcie........... W zwiazku z tym chcialbym zalozyc topic o lamerach w twoim otoczeniu. Oto jeden moj przyklad lamera w moim otoczeniu......

::W styczniu tego roku gosc mi wmawial ze moze kupic dowolna ilosc pamieci ram 128 pc 133 za 25zl. hehe myslalem ze zemdleje ze smiechu jak to uslyszalem . Wtedy ramy chodzily po 40/50zl jak sie nie myle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbass - widzisz może te pamięci były kradzione (cała partia) i z takiego żródła mógł je mieć, czemu nie?

A co do lamerstwa to obecnie nic nie mogę sobie przypomnieć co by powaliło, ale jakby co to napisze.

Pozdrp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec siedze sobie na tym forum tweak.pl i natykam sie na topic kucyka....... sami zreszta sprawdzcie........... W zwiazku z tym chcialbym zalozyc topic o lamerach w twoim otoczeniu. Oto jeden  moj przyklad lamera w moim otoczeniu......

::W styczniu tego roku gosc mi wmawial ze  moze kupic dowolna ilosc pamieci ram 128 pc 133 za 25zl. hehe myslalem ze zemdleje ze smiechu jak to uslyszalem . Wtedy ramy chodzily po 40/50zl jak sie nie myle

wcale nie takie nieprawdopodobne

nie szukajac daleko duzo ludzi z tweaka zakupiło 512 ddr samsunga za ok.400 zł - a w hutrowniach były wtedy grubo ponad 600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lama #1.

Znajoma mnie pyta: Jakim programem mozna otwozyc film z DVD?

Bo ma kilka, ale zaden nie chce otworzyc, tylko wyskakuje [DVD]: nie jest dostepne..., itd.

a ja na to: A masz czytnik DVD?

Reply: Nie...co to jest?

Dostalem czkawki ze smiechu.

Lama #2.

Qmpel z LO, po imprezie: Jak ty robisz tego winampa, ze zajmuje caly ekran?

JA: Jakiego Winampa?

ON: Noooo... taki duzy, dwa takie same okna z "tymi skaczacymi kreskami"...

JA: To jest BPM Studio, nie winamp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodze do komputerowego mowie ze chce 2 cd. Gościowka daje 2 650mb mowie ze chce wieksze. Oglada cos oglada i mowi ze wiekszych nie ma wszystkie takie same (rozmiar porownala) Kumpel mnie wyniosl z tego sklepu a plyt w koncu nie kupilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym, że koleś w sklepie RTV chciał wmówić dla ojca , że martwe piksele powstają od pukania w ekran, to już wam kiedyś pisałem :P

Ale i tak największy lamer to mój znajomy, co kupił sprzęt za 18 tys. zł 3 lata temu, po spojrzeniu w dowód zakupu zobaczyłem, że ma co innego np. PIII 733 zamiast 800, MX-a zamiast GTS-a itp. Raz mu się komp spalił, to mu na gwarancjii zabrali nagrywarkę Combo ( wtedy za 1400 zł :D) i dali zwykły CD-Rom. O tym, że przez tydzień grał na kompie, gdzie płyta wyła alarmem od przegrzania proca (92 stopnie)- nie założyli wiatraka.

Inny lamer to gość, któremu w kompie ktoś grzebał i ustawił PIII 667 na PIII 266 :P Zadzwonił do mnie, że mu gierki wolno chodzą :P

Ogólnie lamieriada wszędzie.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dexter racja

niech gosc idzie spawa w ochronie argonu albo niech hoduje egzotyczne rybki / lub spiewa w duecie z jakims tenorem

tez bedzie lamą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Nie LAMER, ale NIEWIEDZĄCY]

Ja raz poszłem do sklepu komputerwoego(takiego małego). Wchodze, dzień dobry itp.:

[JA] Jest pasta termoprzewodzaca?

[sKLEPowy, zwany pozniej SK] Co?

[JA] Pasta termoprzewodzaca

[sK sie zastanawia dlugo, a ja gestami pokazujac mu mowie]

[JA] Takie cos daje sie miedzy procesor a radiator

[sK] A - to nie mamy czegos takiego

LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Nie LAMER, ale NIEWIEDZĄCY]

Ja raz poszłem do sklepu komputerwoego(takiego małego). Wchodze, dzień dobry itp.:

[JA] Jest pasta termoprzewodzaca?

[sKLEPowy, zwany pozniej SK] Co?

[JA] Pasta termoprzewodzaca

[sK sie zastanawia dlugo, a ja gestami pokazujac mu mowie]

[JA] Takie cos daje sie miedzy procesor a radiator

[sK] A - to nie mamy czegos takiego  

LOL

Moze skladaja kompy na partyzanta bez pasty kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam w sieci takiego pajaca

przypadek pierwszy

założył sobie gg i pyta sie mnie ( przze gg) jak coś do kogoś napisac na gg no sorry stary nie wiem dla mnie za trudne :D:D:D:D

przypadek drugi

siema cycek jaki jest adres tej strony z ukcjami no allegro.pl jaki tam jest ades nie no wytrzymać nie można

i to wszytko jedna i ta sama osoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec do kolegi w pracy:

-ej gdzie sa te wszystkie dane co sa w internecie, te strony, pliki?

-to co ty nie wiesz ? w satelicie !

:lol: lol !

znajomi ojca czyscili komputer ! z korzu myli wszystko sciereczka wentylator mobo i wszystko !

na drogi dzien mowia do niego zebym przyszedl do nich zobaczyc co jest ! bo komputer sie wiesza ! :o

ja do nich przychodze a jakis agent ztarl im cala paste z procesora ! bo mowi ze nie trzeba bo to i tak nic nie daje !

hyhy jeszcze cos bylo ale nie pamietam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wmówicie mi pewnei że to było w sikiejs gezecie czy czymś ale takie cuś rzeczywiscie bylo w banku u ziomka (jest adminem systemu...)

pisze mu na siakims komunikatorze (bodajże ICQ?) że nowe dyskietki jej sie nie chcą wczytywac... przychodzi a atam babka nakleja naklejki na ten metalowy krążek pod spodem LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep w Bielsku. ja jako ja i jakaś kobieta jako sprzedawca

ja -Poprosze 10 platinum w slimach;

Kob: w czym?;

ja- w slimach;

Kob- w jakich slimach?;

ja- w tych mniejszych pudełkach;

Kob- aha te cienkie,... ile sztuk?

......sieć w salonie ideii....wieczorem pozaciskałem kable. Miałem rano przed zajęciami, przyjść zrobić system i podpiąć RJ`oty. Okazało się ze po mnie ktoś jeszcze wiercił dziury w ścianie i chciał przez nie poprowadzić kable sieciowe. Kable jednak z wtyczką się niemieściły więc je ucieli. Przychodzę rano, a tam kable bez końcówek. Dodam, że zaciskarka była porzyczona i już ją oddałem poprzedniego wieczora.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj widze naduzywacie slowa, ktorego znaczenia dobrze nie znacie.

To sa ludzie niewiedzacy, bo sa w tej dziedzinie np. nowi.

Ja gdybym poszedl do sklepu kupic cos na czym sie nie znam (pomijajac fakt, ze bez uprzedniej rady kogos kto sie zna bym tego chyba nie zrobil) i popelnil jakas gafe tez wg waszej definicji bylbym lamerem.

O ile przypadek Kucyka sie kwalifikowal to tutaj chyba zaden sie nie nadaje...

Tak uzywajac slowa lamer, sami nimi czesciowo jestescie :)

(no offence)

Zreszta tu macie to calkiem ladnie opisane.

A teraz mozecie mnie wyzywac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj widze naduzywacie slowa, ktorego znaczenia dobrze nie znacie.

To sa ludzie niewiedzacy, bo sa w tej dziedzinie np. nowi.

Ja gdybym poszedl do sklepu kupic cos na czym sie nie znam (pomijajac fakt, ze bez uprzedniej rady kogos kto sie zna bym tego chyba nie zrobil) i popelnil jakas gafe tez wg waszej definicji bylbym lamerem.  

O ile przypadek Kucyka sie kwalifikowal to tutaj chyba zaden sie nie nadaje...

Tak uzywajac slowa lamer, sami nimi czesciowo jestescie :)

(no offence)

Zreszta tu macie to calkiem ladnie opisane.

A teraz mozecie mnie wyzywac ;)

Racja :!:

(no offence) :P :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lamer jest ten, co udaje, że sie na czymś zna, a co do czego , to g. wie- to jest Lamer. A niewiedzący jak nie ma pojęcia o temacie, to zazwyczaj nie powinien sie wypowiadać o tym, tylko słuchać. A ludzie, jacy pracują w sklepie to często właśnie lamery totalnie ( zatrudnieni, bo coś tam niby wiedzą ;))

PS- ja nie jestem Lamerem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to już pisałem na innym forum takie miejsca jak to przeznaczone są do wymiany doswiadczeń ,kontaktów i do udzielania pomocy ludziom którzy jej potrzebują i nie należy ich wyzywać od lamerów i tym podobnych i dziwć sie że nie mają pojęcia o rzeczach dla nas oczywistych

bo czy my od razu byliśmy takimi orłami i czy tak naprwdę to że umiemy złożyć komputer wgrać system podkręcic go niewiem ile i zrobić coś tam jeszcze świadczy o tym że jesteśmy tacy dobrzy czy też jesto poza zasłaniająca własną niewiedze i poprostu często chamstwo w stosunku do osoby której wiedza na pewne tematy jest ograniczona i która chce się czegoś nauczyc lub uzyskać informację na interesującą je tematy więc moze nastepnym razem zanim powiesz na kogos lamer pomyśl o tym kim byłes sam jak zaczynałes a jeśli jakieś pytanie wyda się zbyt "lamerskie" to poprostu je olej i zostaw dla kogoś kto na nie odpowie bez tych wszystkich ach i och jaki on lamer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xior -> tu masz przykład rasowego lamera:

Koleś powiedział, że AthlonXP to szajs, że lepszy jest celeron i że AXP jest OKROJONY bo 1700+ pwoenien mieć 1700MHz.

Jeśli ktoś jeszcze nie odwiedził TEGO TEMATU to zapraszam.

Gwarantuje ubaw po pachy... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh az ciary mnie przechodza po plecach jak przeczytalem topic Kucyka. Najgorsze jest to ze takich debili jest pelno na swiecie, tylko wsiasc kupic H&K MP5 i oddac sie "Bozej Misji" :twisted: uratowania tego swiata.

jak bede na silach i serducho mi nie wysiadzie jak bede sobie przypominac jazdy z lamai to je opisze...

ps. Szacunek dla Kucyka za przetrwanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qbass napewno nie jestes orlem w kazdej dziedzinie zycia wiec tez jestes lamer. Ja rowniez i pogodzilem sie z tym, radze uczynic to samo. Ten topic jest totalnie bez sensu.

Pozdro

Dexter

hmm....jak nie jestem w dziedzinie to mowie ze nie znam sie na tym, a nie mowie jakis glupich rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xior -> tu masz przykład rasowego lamera:

Koleś powiedział, że AthlonXP to szajs, że lepszy jest celeron i że AXP jest OKROJONY bo 1700+ pwoenien mieć 1700MHz.

Jeśli ktoś jeszcze nie odwiedził TEGO TEMATU to zapraszam.

Gwarantuje ubaw po pachy...  :lol:

:lol: :!: ROTFL :!: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh az ciary mnie przechodza po plecach jak przeczytalem topic Kucyka. Najgorsze jest to ze takich debili jest pelno na swiecie, tylko wsiasc kupic H&K MP5 i oddac sie "Bozej Misji"  :twisted:  uratowania tego swiata.

jak bede na silach i serducho mi nie wysiadzie jak bede sobie przypominac jazdy z lamai to je opisze...

ps. Szacunek dla Kucyka za przetrwanie  :)

Jejku Kac to straszna instytucja przeczytałem :

Topić Kucyka 8O 8O ale za co ?? :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi