headstyle255 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Siema wszystkim mam taki mały problem dotyczy w/w wentylatora. Przy odpalaniu komputera odpala się na maksymalnych obrotach a potem stabilizuje się. Dodam ze zakupiłem dwa takie same komputery jeden sam złożyłem i w moim występuje taka sytuacja w drugim nie. Drugi komputer został złożony przez serwis morele.net. Może coś ustawiali przy tym komputerze nie mam pojęcia. Dlatego proszę o rade. Nie chce zęby komputer odpalał się jak "odkurzacz" :D Moje komponenty: (w elementach jest jeszcze karta wi-fi ) Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez headstyle255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Poszukaj odpowiedniej opcji w BIOS i ustaw ją tak jak w zestawie złożonym przez sklep. Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headstyle255 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam tak samo ustawione. I dalej jest to samo. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez headstyle255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 A Możesz dać dolny screen z drugiego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) a nie musisz wcisnąc f7 aby miec wiecej opcji masz takie coś "smart fan mode" ? i pokombinuj z nim może Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 mam płytę msi i mam tak samo, podejrzewam, że po prostu bios sprawdza prędkość wentyli aby ją potem określić do temperatury najlepiej zmienić wentyl (który pod i3 jest kiepski, chyba że masz wersję z miedzianym rdzeniem) lub podpiąć pod zasilacz (ew. z jakimś regulatorem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headstyle255 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Z tym smart fan mode sprawdzałem to samo. Co do ssa z drugiego kompa na razie nie mam jak go zrobić w najbliższych dniach. Tak wygląda zakładka advanced: @down nie ma tam nic menu główne się wysuwa Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez headstyle255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 a jak mysza w prawo najedziesz to nic się nie wysuwa z boku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...