Skocz do zawartości
Wirusek159

PC do gier i filmów 4k za 12000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o ocenę tego zestawu :)

Czy aby na pewno wszytko będzie kompatybilne ze sobą ?

i czy warto tyle wydać by grać na najwyższym poziomie przez kilka lat ?

Zależy mi na wydajności, wyglądzie i ciszy ! 

Dodam, że rozbuduje go o kolejny dysk SSD (koniec z talerzami!) i jeszcze o kolejną kartę graficzną (ten sam model).

koszyk do zestawu:

https://www.morele.net/inventory/info/kGD07/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja źle widzę?

Na czym chcesz grać na najwyższym poziomie, na monitorze 1920x1080?

sprzedaje starego kompa dokładam i kupuje TV 65' 4k

1920x1080 do cs.a

TV do gier typu Wiedźmin, GTA itp co na padzie da się grać 

Edytowane przez Wirusek159

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do obudowy i tego czegoś co się nazywa Alchemy się nie wypowiadam, bo się nie znam.

A co do komponentów aktywnych, płyta główna nieco drogawa, ale może być. Jeżeli ważne jest aby było czerwone i świeciło możesz zerknąć na MSI Z170A Carbon, jest tańsza, nie chce mi się analizować czy i w czym jest gorsza.

RAM większą swobodę i mniej potencjalnych problemów da w konfiguracji 2x16, zamiast 4x8. Można w ogóle obecnie wziąć 2x8 i to w zupełności wystarczy. No ale jeżeli budżet nie trzyma to można brać i 2x16.

Procesor i karta grafiki dla mnie okej, jeżeli budżet nie trzyma. SSD na SATA może zamiast savage jednak Samsung Evo pięćsetka? SSD NVMe może sobie być, ale na gry to będzie żadne przełożenie wobec normalnego.

Zasilacz można by brać z wyższej półki, szczególnie jeżeli ma dojść druga karta, może coś z serii EVGA Supernova P2 albo ewentualnie trochę słabiej czy Newton Fractala? Ten co wziąłeś też będzie dobry.

Edytowane przez adashi
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To psedu WC wyrzuć z koszyka , tylko przepłacasz .

Do nieskalpowanego I7 to najlepiej jakieś dobre AC np. TR Macho Rev. B lub Macho X2 .

Oba SSD też sobie odpuść , Kingston to padaka a Samsunga 951 nie wykorzystasz w 100% , lepiej kupić porządne 500GB/512GB SATA III np. Samsung 850 EVO 500GB albo dołożyć do wersji 1TB za 1 329 zł .

Dodatkowy zestaw kabli nie ma sensu , spokojnie wystarczy to czym dysponuje PSU od Corsaira .

32GB ramu jest zbędne , spokojnie wystarczy 16GB , lepiej kasę przeznaczyć na co innego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi