SANOV Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Mam trzydzieści kilo cukru w papierowym worku dziecko wsypało tam sól i wymieszało łyżka jak się pozbyć soli z cukru jest to możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Nie jest to jakiś duży problem, posadź to dziecko przy tej mieszaninie i powiedz, że ma porozdzielać większe kryształki od mniejszych, bo inaczej nie będzie nigdy więcej czekolady. 3-4 dni i będziesz miał przebrane. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 dosyp koljeny worek to nie poczujesz soli ;) podobno jest to jakos możliwe ale pamięć jużn nie ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANOV Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Ale to nie będzie nie zdrowe tesel? Zresztą skąd ja wezmę taki worek gdzie to wsadze w kuchni.. Adashi dzięki za pomyśl ale raczej nie realny xd Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 dosyp koljeny worek to nie poczujesz soli ;) podobno jest to jakos możliwe ale pamięć już nie ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANOV Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Ciężko powiedzieć nie było mnie przy tym. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 wruzć to hasło w googla powinno dać odpowiedź sensowną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANOV Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 W Googlach nic Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Lepsze to niż nic z góry odsypie Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Jak wiesz ile cukru a ile soli, oddaj piekarzowi, wiele wypieków zawiera zarówno cukier jak i sól.Bimbrownik też powinien zrobić z tego dobry użytek. Ale to nie będzie nie zdrowe tesel? Zresztą skąd ja wezmę taki worek gdzie to wsadze w kuchni.. Myślenie leży i kwiczy? Odsypujesz z miecha 1kg, dosypujesz 1kg czystego cukru. Gzie ja w kuchni zmieszczę 2 kg cukru... A tak nawiasem, ile tej soli wsypało? Zmienia ta sól w jakiś sposób smak? Jak robię izo na wycieczkę rowerową, daję 0,7l wody, dwie - trzy łyżki modu i płaską łyżkę soli. Smak soli nie jest wcale agresywny w takim specyfiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANOV Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Ciężko powiedzieć ile tam jest soli może być sporo bo nawet jak wziąłem bardziej z dołu slodze herbatę to nie da się tego wypić myślałem zrobić taki lejek u dołu może będzie lepiej niż odsypywac z góry bo mogę to jeszcze bardziej pomieszac Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SANOV Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Dzięki za wszystkie pomysły z dołu jest dobry a górę oddałem do piekarni ileś tam kilo dostałem za to tyle samo bułki tartej ha :D Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2016 Najprościej to przesiać to przez jakieś sito lub sita . Chyba że kryształki soli i cukru mają jednakową wielkość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2016 Kryształki soli drobnoziarnistej i tego drobnego cukru są prawie identyko. Gdyby była różnica (np. Sól gruboziarnista)- to można by wytrząść większe poprzez konkretne potrząsanie i duże kawałki poszłyby w górę. Inne sposoby byłyby bardziej hobbystyczne- jak by nie było- na 90% nie oddzielisz tego tak łatwo, ale możesz poszukać w necie tabelę rozpuszczalności NaCl w wodzie o rożnej temperaturze, tylko czy taka tabela jest dla sacharozy- tego nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...