Skocz do zawartości
SoldierU

Zestaw do Gier i Grafiki 7000-8000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Potrzebuje pomocy (z uzasadnieniem a nie stwierdzeniem " bo tak " :) ) w dobraniu jak najlepszych podzespołów  tak, aby nie kupować nic co w zestawię będzie słabe wydajnościowo lub znacznie za mocne.Poniżej lista ,co sam "złożyłem".Starałem się czytać tematy i szperać po forach o każdym z elementów.Tak jak widać wystarczy mi dysk SSD maksymalnie 480GB. Płyta główna z wyższej półki ,aby można było coś nowego na niej konfigurować za jakiś czas a nie składać znów od nowa wszystkiego(pytanie czy warto ??). Karta grafiki myślę, że model 1070 to najniżej co chciałbym kupić.Procesor tu dostałem mętliku w głowie lepiej żeby dobrał ktoś bardziej zaznajomiony w temacie. Pamięć RAM wydaje mi się trochę mało. Obudowę zrobię sam więc nie wliczam w cenę.       

1

1
458,48zł

3

1
336,78zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakim stopniu to będzie granie a w jakim stopniu to będzie grafika i co dokładnie ?

Na początek zasilacz i SSD do zmiany - do I7 6800K i GTX1070 spokojnie starczy dobre 550W np. XFX XTR 550W lub EVGA SuperNova G2 550W .

SSD - Dołóż do Samsunga 850 EVO 500GB - sporo lepszy i ma 20GB więcej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok skoro do grafiki to sie nie wypowiadam bo do samych gier lepszy jest 6700K .Natomist palit game rock czy inny 2 .5 slotowiec palita /gainwarda jest lepszy bo sie rozpedza do 1000rpm max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2016 o 14:14, damian25 napisał(a):

ok skoro do grafiki to sie nie wypowiadam bo do samych gier lepszy jest 6700K .Natomist palit game rock czy inny 2 .5 slotowiec palita /gainwarda jest lepszy bo sie rozpedza do 1000rpm max

No to teraz pytanie czy JetStream czy Super JetStream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez róznicy .Wgrywasz bios od jakiego chcesz i masz to samo bo sie tylko tym rózni oprócz wygladu  .

Patrz na cene no i wglad bo taki game rock ma ładnie ozdobiony backplate ale maskowniaca radiatora biało niebieska  wyglada kiczowato

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak granie będzie dużo częściej to nie ma sensu iść w kierunku I7 6800K .

Spokojnie wystarczy I5 6600K + płyta na Z170 , opcjonalnie I7 6700K - HT może się przydać w SE .

I nie ma sensu wydawać kupę kasy na płytę - coś podstawowego za 400-500 zł wystarczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2016 o 15:18, reyden napisał(a):

Jak granie będzie dużo częściej to nie ma sensu iść w kierunku I7 6800K .

Spokojnie wystarczy I5 6600K + płyta na Z170 , opcjonalnie I7 6700K - HT może się przydać w SE .

I nie ma sensu wydawać kupę kasy na płytę - coś podstawowego za 400-500 zł wystarczy .

Płyta główna ASUS Maximus VIII Ranger dobry wybór do I7 6700K ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2016 o 17:05, reyden napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz mój poprzedni post a potem sprawdź cenę tej płyty .

Jak dla mnie to nie ma sensu wywalać ~800 zł na tą płytę skoro spokojnie starczy taki Asus Z170-P za ~500 zł czy nawet Asrock Z170 Pro4 S za ~400 zł .

Ok.Powoli lista zakupów jest aktualizowana.Jeszcze pytanie odnośnie monitora upatrzyłem takie cudo https://www.morele.net/monitor-acer-predator-z35-um-cz0ee-001-843862/ ktoś coś może powiedzieć na ten temat? czy warty zakupu ? i jak się to przekłada do mojego zestawu czy wykorzystam jego możliwości ? w tym aspekcie jestem już kompletnie zielony. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.09.2016 o 17:34, reyden napisał(a):

Lepszym wyjściem jest normalne 16:9/16:10 1440p np. Asus MG279Q za ~2600 zł .

Albo ten model Acer Predator

Albo normalne 60 hz np. Dell U2715H za ~2000 zł .

Ostatnie pytanie/prośba jest coś w podobnej cenie lecz więcej cali i zakrzywiony ekran ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi