Skocz do zawartości
POWER BY AMD

wc na GPU 350 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ochote sobie kupic wc na k. graficzna bo mie denerwuje już jej wiatrak(6000obr) i jej humory. Dlatego wystrugałem 300zł i myśle żeby kupic wc na same gpu bo na cpu mam zalmana cnp 6000cu i on mi strcza mam 32c. Ja sie zabardzo nie znam na wc dla tego prosze was o pomoc z góry wielkie dzieki

jak mozecie to jakies gotowe zestawy albo linki do fajnych stron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewielka roznica inna podkladka i inny blok reszta taka sama . POszukaj u Mate`a on ma najlepsze bloki . Reszte mozesz sam dokombinowac. Jesli nie masz dziur w karcie to muszisz penie na klej he he khe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze pomorzehttp://www.mod-case.com/engine/modules.php?op=modload&name=Subjects&file=index&req=viewpage&pageid=6

cóż moge powiedzieć blok na GPU który pozwala na wytworzeni różnicy 15* między wodą a GPU to jak dla mnie LOL i to w dodatku na 2MX :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze pomorzehttp://www.mod-case.com/engine/modules.php?op=modload&name=Subjects&file=index&req=viewpage&pageid=6

cóż moge powiedzieć blok na GPU który pozwala na wytworzeni różnicy 15* między wodą a GPU to jak dla mnie LOL i to w dodatku na 2MX :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No mi też nie wydaje że ten bolczek jak i ten cały test to lipa

a tak po tym to napisze że mam dziury na karcie i to chyba te 3 milimetrowe tak na moje oko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na CPC :D Jak robic WC to juz na wszystko wiec moze byc nawet wiecej niz 300 zl.

stary jesteś prze as masz w jednym topicu 3/4 postów i jeszcze pieprzysz głupoty jak można wydać ponad 300 zeta na chłodzenie samego gpu???

jakiś blok to koło 60-80 zeta, pompka drugie tyle i nagrzewnica koło 30-50 zeta i węże z 2 wiatraki na nagrzewnicę i masz zestaw za około 200 zeta. Jak ci sie wymyśli to pompka (MJ1000 lub ph802) pociągnie tagże blok na cpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z polskich producentow wchodza w rachube wlasciwie jedynie mate ( www.mcs.pc.pl ) i republika ( www.blokiwodne.republika.pl )

jezeli chcesz to chlodzenie zakladac tylko na gpu to pewnie wystarczy ci dosc slaba pompka (bloki sa proste i maja male opory przeplywu) i niewielka chlodnica z wentylem. i z kosztami mozna sie zamknac gdzies w 150.- chyba ze perspektywicznie myslisz jednak o rozbudowie.

update: o - widze ze w miedzyczasie przybylo postow - przepraszam za powtorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzilbym nauczyc sie powolnego czytania ale w 100% rozumiec tresc , przecierz napisalem ze jak WC to porzadne na WSZYSTKO dlatego te 300 zeta.

dobra zwracam honor ja po prostu czytam już te posty jeżdżąc po lionijkach bo mi sięnie chce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko , spoko kazdemu sie zdarza ale nastepnym razem czytaj zanim na kogos najerzdzasz. PAX ;)

ok sorry

to co zrozumiałem z tego zdania to stałosię takie niedożeczne że odrazu cię zjechałem chciaż nieśłusznie

UPDATe

dobra tu napiszę bo szkoda posta nowego zakładać

end of discusion(czy jakoś tak :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.mcs.pc.pl/sklep.html#full

z tej strony to mi sie jesten bloczek spdobał mianowicie Blok 'GPU2' G2 86.5 zeta zaniego

tak onim napisali:

Blok w pełni miedziany

Przeznaczony do odbierania ciepła z GPU

Wymiary: 38x38x14,2mm

11 kanałów o średnicy 4,2mm

Kanał wlotowy i wylotowy o średnicy 13mm

Rurki wychodzące z wierzchu bloku - równoległe do karty

Przystosowany do węża 12/16mm

Specjalne zagłębienie na wierzchu zabzpieczające przed osunięciem

Wspólpracuje z zapinkami 'GC3' i 'GC2R'

Blok jest bardzo dokładnie wykonany - dokladne frezowanie + szlifowanie a spód jest dodatkowo docierany na płycie i polerowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ta pompeczka

Hagem PowerHead 802 POMPKI I POJEMNIKI

Zasilanie 220V

Wydajność 1500l/h

Moc 21W

Maksymalna wysokość podnoszenia słupa wody 1,7m

Rurka dopływowa 32 mm

Rurka odpływowa 17.8mm

Długość 127 mm

Szerokość 70 mm