RuskiBurak Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam,Chciałbym dokupić jakiś dysk SSD na Windowsa do mojego komputera (https://www.morele.net/inventory/info/VLPEXQ/ + do tego jakiś dysk ze starego kompa ~230GB). Polecilibyście jakiś dysk w cenie ~200zł? Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Dysk HDD zmień na WD Blue 1TB. SSD to szukać SanDisk SSD Plus 120GB G25 lub zadowolić się G26 czyli na TLC. Pod system myślę że styknie i TLC. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dine344 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ty ten komputer już masz czy chcesz kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuskiBurak Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dysk HDD zmień na WD Blue 1TB. SSD to szukać SanDisk SSD Plus 120GB G25 lub zadowolić się G26 czyli na TLC. Pod system myślę że styknie i TLC. Ty ten komputer już masz czy chcesz kupić?Komputer mam już ponad rok, teraz chciałbym dokupić tylko SSD.Chyba zakupię ten SanDisk SSD Plus 120GB G25. Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jeszcze do wyboru masz GoodRAM Iridium Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jeszcze do wyboru masz GoodRAM Iridium Pro No raczej nie w cenie 200 zł. W okolicach 200 zł (lekko powyżej ostatnio) jeszcze adaty SP920 oraz su800, obie 128GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuskiBurak Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jak będzie potrzeba to dołożę, mam ponad 1.2tb miejsca, którego zbyt dużo nie używam, a chciałbym trochę przyśpieszyć system. Zauważyłem, że z dostępnością SanDisk SSD Plus 120GB G25 jest ciężko to może Transcend SSD370 128GB SATA3, o którym jest dużo dobrych opinii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z bezpiecznych i spradzonych dysków to Sandisk Plus 120GB w rewizji G25 albo A-Data SP920 - oba na kościach MLC . A-Data SU800 też od biedy może być - dużo mniej wytrzymałe i wolniejsze kości TLC + bufor SLC , stąd takie rewelacyjne wyniki w testach - większość testów wchodzi do bufora SLC i nic poza tym . Kiedyś dobry też był Transcend SSD370 ale teraz to loteria - czy są kości MLC czy już gorze TLC . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuskiBurak Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z bezpiecznych i spradzonych dysków to Sandisk Plus 120GB w rewizji G25 albo A-Data SP920 - oba na kościach MLC . A-Data SU800 też od biedy może być - dużo mniej wytrzymałe i wolniejsze kości TLC + bufor SLC , stąd takie rewelacyjne wyniki w testach - większość testów wchodzi do bufora SLC i nic poza tym . Kiedyś dobry też był Transcend SSD370 ale teraz to loteria - czy są kości MLC czy już gorze TLC . Okej, kupuję A-Data SP920. Dzięki jeszcze raz za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...