easyyy Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam, planuje złożyć całkiem nowy komputer, lecz man problem z wyborem płyty glownej. Mianowicie wybór padł na asrock z270 gaming k4 oraz MSI z270 gaming m3. Procesor jaki będzie się znajdował to I5-7600k oraz grafika Palit Gtx 1060 jetstream 6GB. Pytanie do was. Jaka płytę główną wybrać do tego zestawu? Wspomnę tylko że zamierzam podkręcac procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, bez znaczenia którą wybierzesz, ten sam chipset, dzwiękówka. Mnie osobiście bardziej podoba się szczególnie ten model msi. Dodam, ze asrock ma słabe pozniejsze wsparcie sterowników. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Chipset Intel, dźwiękówka Realtek, jakiego wsparcia od ASRocka potrzebujesz? :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Ja mam pełne zaufanie do ASRocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Jak kolega wyżej. Zdecydowanie ASRock. Wsparcie ma dobre. BIOS wydawany na czas, a sterowniki nowsze nie potrzebne. To jest płyta główna i to nie przyniesie lepszej wydajności czy lepszego dźwięku z Integry jak wgramy najnowsze sterowniki. Co najwyżej poprawie nieco błędów i doda wsparcie nowszych procesorów czy pamięci RAM. A ASRock wcale nie jest z tym opieszałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...