Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 http://www.de.tomshardware.com/graphic/02q...arhelia-06.html qrde coś nie chce mi się wierzyć że jest słabsza od geeforca 4600 a navet radka 8500 :(. A tak się na nią zajawiłem... Może to wina pixel i vertex tzn że chyba jeszcze za bardzo nie są wykorzystywane. No cóż pozostanie czekań na r300 jak to będzie nie wypał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 zobaqczymy jak się pojawi na półkach, przyzwycziłem się że Tom`s zawszy był stronniczy. Poza tym gry nigdy nie były domeną matroxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 porazka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 może i tom jest stronniczy ale takie wyniki... :( geeforce 4 w niktórych testach jest 2 razy szybszy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 kiszka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Spodziewałem sie czegoś znacznie lepszego a tu takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Jak wynika z testow, mysle ze cena Matroxa chyba szybko spadna od zapowiadanych :) !! Jednak wydaje mi sie , ze wyniki nie pokazauja faktycznej mocy tego ukladu , poczekajmy na lepsze stery i na wyniki z innych serwisow . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 jestem powaznie zmarwiony a zapowiadalo sie tak pieknie (((( no cuz pozostaje mi upgrade do taniejacego radeona( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 to jest pic na wode 1 kurde nie wieze ze ta karta jest taka cienka ! ktos z toma dal [gluteus maximus] ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 tak tzreba poczekac na recenzje innych serwisow, choc z drugiej strony matrox nie chcial dac parheli do testow na hardocp na przyklad, moze sie czegos bali?, ale jak tak jest rzeczywiscie to masakra panowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Jakoś nigdy nie wierzyłem w testy na Tomie 8) a ten to jakiś żart bo ta karta Musi! być mocniejsza :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Niestety myślę, że te testy nie są przesadzone a jak są to niewiele :(... Jeżeli Matrox liczył na te karty to może go czekać sytuacja 3dfx'a :(, chociaż jego wydajność powinna się znacząco poprawić jak producenci oprogramowania użyją najnowszych funkcji parhelii. Patrzcie na ten test: http://www.de.tomshardware.com/graphic/02q...arhelia-28.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 W nocy dyskutowalismy o tym i stwierdzilismy ze to prawdopodobnie wina bardzo wczesnej wersji driverow. Sam watpie zeby aktualna wersja driverkow ktorymi matrox dysponuje miala taka wydajnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1645&p=1 Tu tez jest test tego "cuda" . Moze to wina wczesnych sterow ? :) Ciekawi mnie najbardziej wydajnosc w grach na 3ch monitorach ??! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Ciekawi mnie najbardziej wydajnosc w grach na 3ch monitorach ??! :PObawiam sie ze niestety bedzie to dzialalo 3x wolniej niz na jednym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Musimy miec nadzieje ze to tulko przejsciowe klopoty ! bo inaczej na placu boju zostanie juz tylko nievidia i ati ! a tego nie chce ! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Moze..... Musimy jednak pamietac, ze stery z Matrox'a nigdy nie byly najlepsze. Sprawa przypomina mi wczesniejsze ATI, gdzie stery byly.....hm....do [gluteus maximus]. Na dodatek, Matrox jakos nigdy mi sie nie kojarzyl jako "gaming card". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 poczekajmy jeszcze troche moze na inne testy albo na stery lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Moze..... Musimy jednak pamietac, ze stery z Matrox'a nigdy nie byly najlepsze. Sprawa przypomina mi wczesniejsze ATI, gdzie stery byly.....hm....do [gluteus maximus]. Na dodatek, Matrox jakos nigdy mi sie nie kojarzyl jako "gaming card". No bo one nigdy nie byly do grania ! po za jednym modelem co zreszta nie byl z byt udany ! no ale mam nadzieje ze matrox jakos pozyje jeszcze ! bo szkoda by bylo ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 pierwsze co mi przyszlo do glowy to stery, ale tak czy inaczej-cienko!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Panowie o ile dobrze zrozumiałem to to jest najsłabsza wersja karty :) a więc jest jeszcze nadzieja ;) ta ma takotwanie GPU 220 mhz a ta zapowiadana ma 350 :) P.S. Lisek skąd wziełeś te ceny? Przyż tego nie ma jeszcze w sprzedaży... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Bosze ludzie, co mysleliscie ze Matrox Nas czyms zaskoczy? Jesli cokolwiek w najblizszej przyszlosci moze sie pojawic na horyzoncie to 3DLabs. Tak na marginesie to Matrox sprzedaje i tak wiecej kart niz mogloby sie wydawac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 panowie, to wina sterownikow i tyle, poczekajcie az programisci matroxa wezma sie do roboty, moze pojawi sie 2 David Kirk :D swoja droga przydal by sie taki typ w ati :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Podobnie winę za tak niskie wyniki mają stery, podobnie jak miała nvidia z pierwszymi GF, samo pasmo pamięci jest prawie 2x większe. Poczekamy zobaczymy jak się temat dalej rozwinie i tak na razie karta jest poza zasięgiem większości z nas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 A jaka będzie cena, bo ja jakoś nie dosłyszałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Ale ta wersja karty ma 220 mhz!!! Już radek ma 250. A w zapowiedziach było jasno napisane że będzie 350 mhz. To znacznie polepszy osiągi karty + lepsze stery = geeforce na kolanach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 hyhy jak to naprawić... pisze to o 00:48 a wyskakuje że pisałem o 23:48... i wwala to między starsze posty według godziny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 A jaka będzie cena, bo ja jakoś nie dosłyszałem?na dzień dobry 369 lub 399$ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 Panowie/Panie jezeli to prawda to moj GFik rozklada tego potwora na kolana, a po tym jak zobaczylem specyfkacje matroxa troche sie podlamalem, ale..., a tak po zatym co chcecie od nvidii??? zle karty? zle stery? NV to jedyny monopolista ktorego lubie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 testy u amanda sa juz znacznie lepsze niz u toma. mysle, ze polaczenie driverow z niesupportowaniem wszystkich funkcji objawia sie takim a nie innym wynikiem. Ale moze sie da ja jakos podkrecic? Jakby zrobic zamista 250/275 300/350 to by bylo juz lepiej :twisted: Jesli karta stanieje to ja kupie tak czy tak... no chyba, ze r300 bedzie jakis full wypas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...