Skocz do zawartości
MaQuEr

Komputer do około 2 tys. bez karty graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar złożyć komputer, mój budżet to około 2.200 zł. Miałem za to kupić pełny zestaw, lecz ceny kart graficznych nie zachęcają jak na razie więc podjąłem decyzję że GPU przełożę z obecnego komputera jest to Asus Radeon HD 7790. Teraz jestem przed wyborem co tak naprawdę kupić, przygotowałem dwa zestawy jeden z g4560 a drugi z i5 7400. Zestaw z g4560 będzie kosztował ok. 1300zł a z i5 ok 2000zł. Nie wiem który zestaw będzie lepiej się spisywał z moim radeonem (oczywiście gdy ceny gpu wrócą do normy kupie 1060 lub 1050Ti, lecz nie nastąpi to zbyt szybko). Podaje link do konfiguracji i5 oraz g4560 do obu zestawów dojdzie Thermaltake TR2 450W lub SilentiumPC Vero L2 500W. Proszę o pomoc w wyborze lub podaniu jakichkolwiek wskazówek lub własnych propozycji, będę bardzo wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

g4560 ale troche bym go zmodyfikowal

1 mobo na b250 (1 odpada aktualizacja biosu 2 szansa na jakies cpu z nowej generacji 3 4 sloty na ram a 2 chcesz zajac malymi obecnie koscmi)

2 hdd podmiana na toske p300

3 te proponowane psu to slabo tym bardziej ze chcesz gpu wymienic

jak sie pospieszysz to zalapiesz sie na

https://www.komputronik.pl/product/297244/evga-supernova-550-g2.html

100 taniej niz normarnie a to psu z 1 tieru z 7 letnia gwara

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy HD7790 to nie ma za bardzo znaczenia czy to będzie G4560 czy I5 , karta dziś jest już średnio wydajna .

Oczywiście w grach mocno siedzących na CPU a nie na GPU I5 będzie miał przewagę ( pełne 4 rdzenie , więcej cache i wyższy zegar ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie pospieszysz to zalapiesz sie na

https://www.komputronik.pl/product/297244/evga-supernova-550-g2.html

100 taniej niz normarnie a to psu z 1 tieru z 7 letnia gwara

Jak się pospieszy to się załapie na EVGA SuperNOVA G2 550 za 327 zł. Ten sklep KAREN to tak naprawdę też jest Komputronik (dostaje się paragon wydrukowany na kasie Komputronika).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi