Skocz do zawartości
Novice

GTX 1080 na GTX 1080Ti, czy opłaca się wymiana ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

znalazłem mozliwość wymiany mojego 1080 SJS na 1080Ti SJS za 500zł. Jak myślicie, opłaca się do zestawu w sygnaturze ? Karta miała by siedzieć w PC tylko do wyjścia Volty bo nie jestem fanem ~250W GPU, ale jesli stosunek wydajnosć/cena takiej wymiany miałaby byc niezła to ją przygarnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fpsów nie brakuje, ale zawsze może być więcej. 1080-tka wyciąga koło 90-100 fps, z 1080Ti mógłbym już spokojnie grać w 120Hz z ULMB. 

voltę i tak kupię, ale z 1080Ti w PC nie bedę musiał się spieszyć z zakupem bo mocy mu nie brakuje. 

Edytowane przez Novice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z drugiej strony ja sie dziwie, ze ty uzytkujesz monitor wqhd i jeszcze w 144hz. Przeciez w porownianiu do fullhd nie masz zadniej roznicy poza wiekszym obszarem roboczym. Wszyscy graja na full hd, zobacz sobie ESL-owskie maszyny. ja np nigdy bym nie kupil wqhd w 144hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. 27" 1080p wygląda okropnie

2. Na monitorze też pracuję i ta wieksza rozdzielczość jest fantastyczna

3. W 1080p grają może w jakieś CS-y, jak ktoś gry traktuje jako hobby i pyka sobie w jakieś nowości czy single playery jak ja to 27" 1440p jest o niebo lepsze. Nie wiem nawet co to są "esl-owskie maszyny"  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...