Error.404 Krzychu Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Witam serdecznie mam problem z komputerem a mianowicie nie daje obrazu. Kupiłem komputer z Olx gdzie gościu dał mi wszystkie zdjęcia jakie chciałem i komputerek był sprawny w 100% lecz problem jest w tym że nie odebrałem go osobiście tylko zleciłem wysyłkę kurierem. I tu pewnie pies pogrzebany bo gdy paczka przyszła do mnie to nie zauważyłem żadnego uszkodzenia pudełka itd. ale gdy komputer otworzyłem by poczyścić poukładać sobie kable zauważyłem że slot na Pci express pod grafiką jest lekko pęknięty i karta jest delikatnie przechylona ku dołu komputera. I tu moje pytanie jest następujące czy może być to powodem że nie działa obraz? PS. Zmieniłem grafikę na inną by sprawdzić czy to nie jest wina grafiki lecz taki sam rezultat jak z tą co przyszła z komputerem. I teraz nie mam pojęcia co i jak. Nawet do biosu nie wejdę bo brak odzewu obrazu. Nie posiadam głośniczka by usłyszeć czy coś tam piszczy czy też nie. Płyta Asrock p67 pro3 Grafika GTX 670 gigabyte Zasilacz OCZ 700w Procesor i7 2600k Jeśli coś podesłać to proszę pisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Szkoda, że ani ty. ani sprzedawca nie wpadł na to by wyjąć kartę ze slotu. Po twoim opisie raczej płyta na złom. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Error.404 Krzychu Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 A nie da rady tego slotu wymienić? Wylutować i wlutować nowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Zrob zdjecie tego uszkodzenia i wrzuc Natomiast co do przelutowania - jest to niemozliwe w domowych warunkach i prawie niemozliwe w warunkach serwisowych (choc tu sie sklaniam bardziej ku "niemozliwe") ze wzgledu chociazby na wielowarstwowosc plyty glownej Druga sprawa - NIGDY nie transportuje sie komputera z karta graf. zamontowana w slot. Jesli o to nie prosiles i byl to pomysl wysylajacego - zje.ał po calosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Zrob zdjecie tego uszkodzenia i wrzuc Natomiast co do przelutowania - jest to niemozliwe w domowych warunkach i prawie niemozliwe w warunkach serwisowych (choc tu sie sklaniam bardziej ku "niemozliwe") ze wzgledu chociazby na wielowarstwowosc plyty glownej Druga sprawa - NIGDY nie transportuje sie komputera z karta graf. zamontowana w slot. Jesli o to nie prosiles i byl to pomysl wysylajacego - zje.ał po calosci. Ale slot PCIe to element przeplatany więc płyta może mieć nawet 'pińćsest' warstw. więc nie widzę gdzie leży problem przy wymianie slotu. Edytowane 26 Września 2017 przez tom256 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Ale slot PCIe to element przeplatany więc płyta może mieć nawet 'pińćsest' warstw. więc nie widzę gdzie leży problem przy wymianie slotu. Jesli uwazasz, ze wymiana slotu PCIe (164 piny) jest taka prosta a warstwowosc plyty nie ma znaczenia to zaoferuj koledze swoja pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Error.404 Krzychu Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Mam wrażenie że nie jest to powodem jednak a coś chyba z biosem czy coś takiego bo czytałem na forum. Mam na płycie diodę która po włączeniu pokazuje D6 i zaraz znika i jest stałe D7. Wtf W książce od płyty jest tak; Pod D6/7 No console input/output devices are found Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...