naczesany Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Mam monitor jak w tytule. Monitor ma wyjścia: VGA, DVI oraz DP (brak HDMI) Lenovo wejścia: VGA, HDMI Dotychczas miałem połączenie Dell VGA - Lenovo VGA. Kupiłem kabel DP - HDMI chcąc uzyskać lepszą jakość obrazu. Podłączyłem do monitora DP, do laptopa HDMI i niestety urządzenia się nie "widzą". Dodam, że monitor nie ma HDMI a laptop DP więc odwrotnie się nie da podpiąć kabla. Kabel sprawdzałem na innym monitorze tzn. monitor HDMI, laptop DP, wszystko OK. Czy to możliwe, żeby kupiony kabel "działał" tylko w jedną stronę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) A ustawiłeś klonowanie obrazu w sterownikach w laptopie (czy też rzut na drugi ekran). Moze masz ustawiona jakąś rozdzielczość której monitor nie obsługuje. Ale jak masz w laptopie ustawioną 1366x768 to raczej standard i monitor powinien to obsłużyć. Sprawdź na kablu DVI-HDMI, ale uprzednio ustaw jakaś inną (niższą) rozdzielczość w tym Lenovo. Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość naczesany Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2018 Jest klonowanie. W innym laptopie odwrotnie działa tzn. monitor - HDMI, laptop - DP. Tak myślałem nad kablem DVI-HDMI ale kolejny wydatek, co prawda niewielki ale dziwne że przy obecnym kablu nie działa. W innym laptopie od razu komputer wykrywa połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Hej, Kable DP-HDMI działają tylko w jednym kierunku (wyjście DP do wejścia HDMI) - w drugą stronę nie zadziała. Spokojnie kup HDMI-DVI, będzie śmigać. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naczesany Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 5 godzin temu, czapla_pl napisał: Hej, Kable DP-HDMI działają tylko w jednym kierunku (wyjście DP do wejścia HDMI) - w drugą stronę nie zadziała. Spokojnie kup HDMI-DVI, będzie śmigać. pzdr Wielkie dzięki. Znowu człowiek bogatszy w wiedzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...