TERMbest Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Witam serdecznie, Mam problem, z doborem monitora do pracy. Aktualnie posiadam lg 29um58-p i jestem bardzo z niego zadowolony. Barwy są ekstra. Natomiast pojawiła się potrzeba monitoru 24/27 cali jako drugi. Kupiłem LG 24GM79G-B ale barwy były bardzo szare i matowe. Zwróciłem go i aby nie zrobić pomyłki postanowiłem poprosić o poradę. Macie jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Poczytaj recenzje monitorów choćby na tftcentral.com . Ew. szukaj monitora na matrycy VA/IPS lub ich mutacjach . Nie dziwię się że ci ten LG nie pasuje skoro to gajmingowa padaka na matrycy TN . Sprawdż / poczytaj na temat Dell S2718H , NEC E243WMi , HP Z24i G2 czy Dell {P2418D , ew. jakieś Eizo np. EV2450 . Do tego wskazana kalibracja monitora . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Poszukaj czegoś z szerszym gamutem, to kolory nie będą wyblakłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ationx Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2018 Niedrogo i do pracy to najlepiej jakiś Dell. Chociażby taki model https://www.morele.net/monitor-dell-u2412m-412374/ Format 16:10, porządna matryca IPS oczywiście jak na ten budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...