Skocz do zawartości
Gość Szymo

Zakup komputera do 4000zł z montażem przez sklep

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić nowego kompa do 4000zł. Będę go głównie używać do normalnych prostych rzeczy, grania, a później do użytku na studiach. 
Czy coś warto zmienić w proponowanym przeze mnie układzie? Może zrezygnować z 1070.. i wziąc 1060 z 16gb RAM i lepszą płytą główną?

CPU: Intel Core i5-8400 2.80GHz / TURBO 4,0GHz
Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012 (SPC145)
Płyta główna: MSI B360M PRO-VDH 
RAM: HyperX Fury Black DDR4 8GB(2x4GB) 2666MHz
Grafika: Palit GeForce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5
HDD: Toshiba P300 1TB 
SSD: GoodRam IRIDIUM GEN2 120GB
Zasilacz: SilentiumPC VERO L2 500W
Obudowa: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

Pondato, niestety nie chcę ryzykować ze składaniem całego zestawu przez siebie, stąd moje pytanie. W jakim sklepie najlepiej kupić zestaw wraz z montażem przez osoby pracujące w nim. Najlepiej cenowo wychodzą morele, ale dużo jest złych opinii o nich. Co polecacie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ciężki wybór... ;) Jeżeli zamierzasz pogrywać w FHD to lepszym wyborem wydaje się 1060 +16GB. Z drugiej strony RAM taniej dołożyć z czasem, niż GPU wymienić. Co masz na myśli pisząc o lepszej płycie? Z i jakieś OC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi