czytelnik050 Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 Witam, Chcę zmienić kartę graficzną w swoim komputerze. Obecną oddam dziewczynie, bo jej coś zaczęła już szwankować. Obecnie komputer składa się z takich podzespołów: CPU: Intel Core i5-4590 3.3GHz GPU: MSI GTX960 2G RAM: Crucial Ballistix 1600Mhz 9CL 2x4GB MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H Chłodzenie: SPC Fera 3 Zasilacz: be quite! 600W 80+ Bronze Obudowa: Zalman Z3 Plus SSD: Crucial MX300 275GB HDD: WD Blue 1TB Nową kartę wybrałem taką: https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1060-gaming-x-6gb-gddr5-192-bit-3xdp-hdmi-dvi-d-box-gtx-1060-gaming-x-6g-774554/ Chcę NVIDIE, z Radeonami mam złe wspomnienia. Pytanie, czy obecny zasilacz będzie wystarczający? Czy zmieści do obudowy i z tym chłodzeniem na procesorze? Czy karta główna jest odpowiednia? I czy procesor nie jest za słaby, co by nie był wąskim gardłem? Ewentualnie, czy macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1060-jetstream-6gb-gddr5-192-bit-dvi-hdmi-3xdp-box-ne51060015j9j-998793/ 1287 zob jeszcze taką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 Tu masz pare złotych taniej: Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2018 7 minut temu, B@nita napisał: Tu masz pare złotych taniej: Klik lipa bo ta nie odpowiada tej od msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 9 godzin temu, tesel napisał: lipa bo ta nie odpowiada tej od msi Przecież sam ją linkowałeś, tyle, że z innego sklepu.Po za tym, co za różnica?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) @B@nita, zalinkowałeś palita duala, a @tesel jet stream. Różnica jakości układu chłodzenia i kultura pracy wentylatorów wyraźna na korzyść drugiego. edit. msi gaming x będzie jednak jeszcze chłodniejsze i cichsze, pytanie czy warto dopłacić te ok 130zł. Edytowane 21 Września 2018 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 Ok, zauważyłem różnicę, mój błąd. Pytanie czy faktycznie jest taka różnica w hałasie, że warto dopłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 1 godzinę temu, B@nita napisał: Ok, zauważyłem różnicę, mój błąd. cóż albo okulista albo powrót do czytania ze zrozumieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) 10 godzin temu, tesel napisał: cóż albo okulista albo powrót do czytania ze zrozumieniem Szkoda to nawet komentować... Edytowane 21 Września 2018 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...