beyonder Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Cześć, Co to znaczy, że RAM jest kompatybilny z płytą główną? Mam ASRock B450 Pro4 oraz Patriot Viper 4 2x4 GB (PV48G300C6K). Na stronie producenta nie ma tych kości w zakładce 'kompatybilne'. Komputer działa jednak pamięć ma tylko 2133 MHz - od razu kolejne pytanie jak mogę to zmienić? Dzięki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 W bios włącz profil XMP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyonder Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Właśnie z tym mam problem, już go opisywałem tutaj. TL;DR: nie mogę nawigować w UEFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 Załatw se przejściówkę usb/ps2 i będziesz nawigować Choć jak dla mnie jeśli płyta od zera nie obsługuje USB, prócz momentu wciśnięcia del by wejść do biosu, kwalifikuje się do wymiany. Spróbuj jeszcze, zanim oddasz, zresetować bios. Zworka na płycie. Może po załadowaniu domyślnych wstanie z pracującym USB 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beyonder Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2018 @Gregu dzięki za odpowiedź. W windowsie wszystko działa, więc nie wiem czy jest niesprawna. Spróbuję z wtyczką ps2 i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...