Takatsuki Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Mam taki dziwny problem i nie bardzo wiem od czego to może być. Na monitorze od dłuższego czasu są poziome białe linie. Kabel zmieniałem na inny, nic to nie dało, na innym monitorze z tym samym kablem, problemu nie ma. raczej to nie są martwe piksele. Może ktoś kojarzy od czego to może być? Zdjęcia. https://zapodaj.net/466557fd7e22c.jpg.html https://zapodaj.net/067c068eac5c2.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Raczej stary monitor i się kończy podświetlanie matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takatsuki Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Aż tak stary nie jest AOC G2460PG to mocny monitor 144hz z g sync, jeszcze rok temu nowy można było kupić za jakieś 1700-1800zł, a ja go mam niecałe 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Podłącz na innym kablu do innego PC , ale też obstawałbym na "kończące się" podświetlenie matrycy. Jeśli posiadasz krócej niż 3 lata to obejmuje jeszcze gwarancja-wykorzystaj . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Nigdy nie widziałem, by podświetlenie matrycy kończyło się w ten sposób (a mam do czynienia z monitorami pracującymi 5 dni w tygodniu po 8 godzin, od 10 lat). Jeśli te linie mają ostre kontury, to winna prędzej jest sama matryca ciekło-krystaliczna. Jeśli są rozmyte to prędzej dyfuzor. ... a możliwe też, że to powierzchowne, lub wewnętrzne zabrudzenia. Podświetlenie to ostatnia rzecz, którą bym obwiniał w takim przypadku. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...