JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Chciałbym się dowiedzieć czy są płyty główne które obsługują zarówno kości pamięci sdram jak i ddr. Jeżeli tak to jekiej firmy i cena w przybliżeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 www.proline.pl jakiś shuttle cena ok 230pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Wszystkim znana i nie przez wszystkich kochana k7s5a ;) W siriusie 149 zl ... http://www.sirius.pl/product.php?action=in...fo&id=124&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 oczywiscie żę są, dobrze by bylo jeszcze jak bys napisal pod jaką platformę. np. socket A ECS k7s5a cena w przyblizeniu 160zł P.S. tak sie sklada ze mam ta mobo do sprzedania(ecs) jezeli jestes zainteresowany to kontakt na priva Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 oczywiscie żę są, dobrze by bylo jeszcze jak bys napisal pod jaką platformę. np. socket A ECS k7s5a cena w przyblizeniu 160zł P.S. tak sie sklada ze mam ta mobo do sprzedania(ecs) jezeli jestes zainteresowany to kontakt na priva :) a nie lepiej juz kupic pod ddr'y same ;) sprzedaj sd-ram ! i doluz troche a jak nie masz kasy to lepiej poczekaj ! lepiej poczekac i kupic lepsza !! ale i tak wybor nalezy do ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Ale powiedzcie szczerze to są jakieś lipy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Ale powiedzcie szczerze to są jakieś lipy ?no wiesz ECS najlepszy nie jest i to wszyscy wiedza ;) pozatym ddr i sdram na jednej mobo to tez nie jest za dobre rozwiazanie ! mowie ci poczekaj doluz kase i np. kup sobie modo MSI na kt333 ! :) albo jakiegos epoxa na kt266 !! (jak masz mniej kasy !) nie kopoj gowna ktore bedziesz za jakis czas znowy chcial wymienic ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. no czy zasilacz starczy to nie wiem :/ chyba nie bardzo ale kupuj tak :) nie daj sie przekonac na nic inngeo :) Athlon 1700XP+ 0,13mikrona ! !!! podkrecisz go powyzej 2ghz ! :) a mobo to mysle ze jakiegos epox'a :) na kt266 chyba ze starczy ci kasy na co innego chlopaki ci powiedza jakie mobo bo ja juz sie pogobilem w tych oznaczeniach epoxa :D a teraz antek kosztuje cos ok 240zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. No to dla przykładu: Epox 8RDA - 350 zł, Athlon 1800+ - 230zł. Ceny z: http://www.wlodipol.home.pl/cgibin/shop?show=10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. No to dla przykładu: Epox 8RDA - 350 zł, Athlon 1800+ - 230zł. Ceny z:http://www.wlodipol.home.pl/cgibin/shop?show=10 nie lepiej 1700 :o ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 z tym antkiem mozesz miec juz problemy ale jest jeszcze pare sztuk dla wtajemniczonych ... :wink: Jak nie znajdziesz takiego to bierz 1800+ DLT3C - tez sie ladnie kreci No to dla przykładu: Epox 8RDA - 350 zł, Athlon 1800+ - 230zł. popieram calkowicie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. No to dla przykładu: Epox 8RDA - 350 zł, Athlon 1800+ - 230zł. Ceny z:http://www.wlodipol.home.pl/cgibin/shop?show=10 nie lepiej 1700 :o ? Dałem ceny z konkretnego źródła, a tam nie ma Athlona 1700+. Ale oczywiście jak chłopak znajdzie wersje 1700+ to jak najbardziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tumi Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 a co do mobo to sie zgadzam jak najbardziej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 A tak na marginesie właśnie na prosku temperatura wynosi 82C 8O To chyba nie zbyt normalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 A tak na marginesie właśnie na prosku temperatura wynosi 82C 8O To chyba nie zbyt normalne. 8O No jasne że to nienormalne! Ale wydaje mi się że to błędne wskazanie czujnika (ewentualnie programu), bo przy tej temp. raczej komp nie działał by stabilnie. Lepiej jednak sprawdź czy faktycznie nie smażysz procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 A te 600 złotych to z ramem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. 230v to napiecie z gniazdka znaczy sie? :) jezeli masz zasilacz 230 W to obawiam sie ze do epoxa 8rda moze nie wystarczyc ze o kreceniu na niej xp1700ew.1800 juz nie wspomne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 ja posiadam shuttle ak32 jak widac w opisie calkim fajna plytka :)ROTFL to juz moj stary ECS mial wieksze mozliwosci O/C! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Te 600 to bez ramu. A procek ma temp. ok 50-55. Jak załącze więcej progów jednocześnie lub jakąś gierke to wtedy wyskakuj taka temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. 230v to napiecie z gniazdka znaczy sie? :) jezeli masz zasilacz 230 W to obawiam sie ze do epoxa 8rda moze nie wystarczyc ze o kreceniu na niej xp1700ew.1800 juz nie wspomne A ile kosztuje nowa zasilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No powiedzmy że mnie przekonaliście. To teraz inne pytanie. Mam 600zł. i za to bym chciał kupić procka (jakiegoś AMD-a) jak i płyte pod niego.Czy za to kupię coś możliwegoA i czy zasilanie 230V wystarczy. 230v to napiecie z gniazdka znaczy sie? :) jezeli masz zasilacz 230 W to obawiam sie ze do epoxa 8rda moze nie wystarczyc ze o kreceniu na niej xp1700ew.1800 juz nie wspomne A ile kosztuje nowa zasilka. tyle co nowy fiat 126p ROTFL to zależy od min:producenta i mocy przykladowo ja jade na Huntkeyu 300W i sobie go chwale kosztował 112zł w siriusie (nowy oczywiscie) mysle ze jakis porzadny 300w zasilacz by ci styknol wszystko zalezy od kasy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 no to może AXP 1700+/1800+ + ECSL7S7A2 albo AsRock k7s8 (sis746FX) + zasiłka jakać firmowa 300W za 150zł ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Procesor AMD Athlon XP 1700+ (1,47Ghz) - DLT3C - 249,00zł Cena z www.tedsoft.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 to jest pewien dylemat bo jak sie domyslam masz SDRAMY i chcesz wymienic proc i plyte. Tu jest problem bo nie wiem czy takie przedsiewziecie jest warte zachodu. To znaczy domyslam sie ze to jest tak: Chcesz kupic plyte ktora teraz obsluzy Twoje pamieci i w przyszlosci bedzie sie nadawala do rozbudowy...Czyli ze nie chcesz sie na razie pozbywac pamieci Ale teraz sie zastanow. Przeciez nawet jesli wezmiesz plyte ktora obsluguje SDRAMY i DDR266 to i tak bedziesz musial wczesniej czy pozniej wymienic ten ram. Zatem to jest taki podstep producentow, bo kupujac te plyte, masz cos co wlasciwie nic nie daje a jedynie odracza Ci zakup ramu. Moze dojsc nawet do takiego paradoxu, ze kiedy juz nabierzesz ochoty na wymiane pamieci, DDRY266 beda bardzo trudno dostepne, bo sa to pamieci ktorych sie juz nie produkuje chyba w duzych ilosciach, a na pewno przestanie. Malo tego takie plyty sa jak auta o duzej utracie wartosci, raz kupiona juz po zakupie jest prawie nie do odsprzedania :-( Malo ludzi je szuka. W efekcie masz slabsza plyte a SDRAMY sa czesto nie podkrecalne powyzej 133 MHz i tu masz kolejny problem! Zatem moim zdaniem takie kombinowanie nie bardzo Ci sie oplaca. Za zaoszczedzone 100-200 zlotych mozesz sobie narobic sporo klopotu. Tymbardziej iz rozumiem ze masz zasilacz 230Watt, moze nie wystarczyc i tak czy inaczej bedziesz musial dokupic jeszcze zasilacz (ktorego chyba nie planujesz), zastanow sie 88 razy, ja tak zrobilem i mam zamiast nowego 300W za 150 zlotych (co tez nie jest zlym rozwiazaniem) uzywanego 2 miesiace FoxConna 400W za niecale 100 zlotych co jest jeszcze lepszym rozwiazaniem, tak wiec sa rozwiazania lepsze :-) i jeszcze lepsze :-) no i te najlepsze :-) I nigdy nie poprzestawaj na rozwiazaniach lepszych :-) Tanie plyty nie slyna ze stabilnosci, wiec jest spora szansa ze po zakupie okaze sie ze masz XP1700 na taniej plycie z SDRamami 133, mimo iz procek fajnie sie kreci u Ciebie sie nie pokreci nawet na FSB 140 bo pamieci wiecej nie wydolą (zalezy jakie masz), malo tego ten komputer bedzie mial duze szanse na niestabilnosc, co tez nie jest najlepsze. Tansze plyty tez maja te wady ze sa raczej kiepskie w O/C czyli podkrecaniu, czesto nie ma wielu mozliwych ustawien (np zmiany mnoznika czy voltagu) Nie wiem co CI poradzic, najlepiej gdybys zaczekal jak radza inni, ale to zalezy na ile jestes cierpliwy, jesli juz nie mozesz wytrzymac, lepiej nie bierz tych mieszanych plyt na SDRy i DDRy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 jednego jestem pewien mialem ecs k7s5al i nie jest to nic ciekawego ddry 266 ci pojda ale to sie mija z celem lepiej zainwesuj w Antka 1,7+ i plyte osobiscie z tanszych polecam Gigabyta 7VA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 moj konfig na tej 250W idzie stabinie tak wykrecony (w miare stabilnie) balem sie zapuszczac prime na cala nocke - w sumie to w ogole staram sienie rpzeciazac kompa :/ ale powieniens pojechac chwilena tym 230W jak nie masz jakis wielu dyskow itp/itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Chciałbym się dowiedzieć czy są płyty główne które obsługują zarówno kości pamięci sdram jak i ddr. Jeżeli tak to jekiej firmy i cena w przybliżeniu. nie podales o jaka platforme ci jeszcze chodzi ale jesli o AMD to: Shuttle AK32 ECS K7S5A AsRock K7VT2 nom to tyle co mi przychodzi na ta chwile na mysl ale bylo ich wiecej choc niewiele ;) :D pozdro Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Żadnych Epox'ów kt266 fujjj - to masz już lepszego Gigabyte'a GA-7VA KT 400. Te MOBO na www.benchmar.pl jest nr. 1 w MOBO do 320zł. GA 7VA - 300zł (chyba, że pozbierasz troche kasy to można by kupić coś lepszego) Athlon 1700+ - ok.240zł Ja popędzam swój sprzet jakimś fajnym no-name'em 300W za 65zł i nie ma żadnych zwisów itp. jest git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...