rafcio39 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam Dysk ADATA SX8200 Pro nie chce współpracować z moją płytą główną. Doszedłem do wniosku czy aby Nvme mi jest aż tak potrzebne? Przecież mogę kupić 2xSSD 256Gb i zrobić z nich RAID. Prędkość będzie tylko 1000Mb/s i zapis coś koło tego. Cena będzie niższa a portów SATA mam dość dużo. Adatę i tak muszę sprzedać więc już nic mi z niego. Czy czasy dostępów w RAID'zie z SSDków będą się różnić od NVME? Czy odczuję dużą różnicę między Nvme a 2xSSD w RAID w grach, systemie? Nie robię jakiś niewiadomo jakich projektów nie potrzebuję transferu aż tak ogromnego. Mi wystarczy aby wszystko szybko się uruchamiało i działało BARDZO PŁYNNIE Teraz mam właśnie tylko 256GB SSD 500/500 transfery w przybliżeniu oczywiście, i czy będzie jakiś przeskok kiedy wsadzę nowe dyski SSD w RAID'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Raid to obciążenie sterownikiem procesora. Zyski są w transferach liniowych niewielkiej ilości plików. Pod system lepszy i mniej problemowy pojedynczy dysk na M.2 Co to za płyta? Masz najnowszy bios? Czasem poprawiają kompatybilność z NVMe Próbowałes inne dyski? Może AData nie chce działać tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcio39 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Właśnie tylko ADATA nie chce działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...